4735155-mediafax-foto-ovidiu-micsik.jpg

Surpriză plăcută pentru șoferi, la pompă, în ultima perioadă. Cel mai ieftin litru de benzină este de 5 lei, iar motorina a scăzut sub 5,5 lei.

Motivul acestor ieftiniri îl reprezintă scăderea prețului petrolului pe piața internațională. 

Câștigul șoferilor este proporțional cu ”pierderile” benzinarilor și al statului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit profit.ro, la noul preț de 5 lei/l de benzină statul încasează 2,77 lei/l (1,97 lei accize și 0,8 lei TVA).

Fără aceste taxe, prețul unui litru de motorină ar fi de numai 2,23 de lei.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.