anaf.jpg

Angajaţii din România pot afla rapid de la ANAF dacă angajatorii le-au plătit taxele, în contextul în care majoritatea dărilor sunt reţinute la sursă, iar angajatul nu vede decât ce primeşte „în mână“.


Astfel, este necesară o simplă înrolare în serviciul Spaţiul Privat Virtual.

Sistemul permite angajaţilor să obţină rapid de la ANAF informaţii privind sumele declarate de angajatori referitoare la impozit pe venit, contribuţii la asigurări sociale (CAS) şi contribuţii la asigurări sociale de sănătate (CASS).

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În ceea ce priveşte înregistrarea în SPV, aceasta se poate face fie printr-o vizită la Fisc, fie fără deplasarea la sediul unităţii fiscale, dacă salariaţii deţin un act administrativ fiscal (de exemplu: decizie de impunere, somaţie). Potrivit ANAF, în serviciul Spaţiu Privat Virtual, prin solicitarea formularului „D112Contrib“, salariaţii pot obţine informaţii privind sumele declarate de angajator în formularul „D112 – Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate“.

Citeste mai mult: adev.ro/pir9a0


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.