fbpx

estimari-sumbre-ne-paste-o-noua-recesiune-economica-255805.jpg

Demența împrumuturilor externe pentru pomeni electorale, volumul exporturilor mai mic decât al importurilor și lipsa măsurilor economice care să încurajeze producția, ne-au adus în punctul previzibil și dezastruos al recesiunii economice.

România ”nu are nevoie” de crizele economice globale, pentru că ”este capabilă” să și le producă singură, de parcă guvernanții ar avea de plătit polițe restului populației.

Ionuț Dumitru, șef al Consiliului Fiscal: ”Nu știm când va veni cu certitudine (perioada de scădere economică), dar putea să ne uitam la semnale.

În America se întrevede recesiune într-un viitor nu foarte îndepărtat. Statele Unite au creștere de 7-9 ani acesta fiind unul dintre cele mai lungi cicluri economice.” a afirmat Ionuț Dumitru la digi 24.

Cât privește evoluțiile de pe piața imobiliară din România, Dumitru afirmă: ” se pare că aceasta este în perioadă de ajustare, dar că nu obligatoriu aceasta semnifică o intrare în recesiune.”

Sunt însă indicatorii economici care nu mint niciodată și care, prin evoluția lor, reprezintă reperele după care putem afla ceea ce urmează să se întâmple. 

Cum sistemul bugetar nu este cel care produce, dar este permanent cadorisit de actuala guvernare, este evident că tot greul va fi suportat de mediul privat. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg