estimari-sumbre-ne-paste-o-noua-recesiune-economica-255805.jpg

Demența împrumuturilor externe pentru pomeni electorale, volumul exporturilor mai mic decât al importurilor și lipsa măsurilor economice care să încurajeze producția, ne-au adus în punctul previzibil și dezastruos al recesiunii economice.

România ”nu are nevoie” de crizele economice globale, pentru că ”este capabilă” să și le producă singură, de parcă guvernanții ar avea de plătit polițe restului populației.

Ionuț Dumitru, șef al Consiliului Fiscal: ”Nu știm când va veni cu certitudine (perioada de scădere economică), dar putea să ne uitam la semnale.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În America se întrevede recesiune într-un viitor nu foarte îndepărtat. Statele Unite au creștere de 7-9 ani acesta fiind unul dintre cele mai lungi cicluri economice.” a afirmat Ionuț Dumitru la digi 24.

Cât privește evoluțiile de pe piața imobiliară din România, Dumitru afirmă: ” se pare că aceasta este în perioadă de ajustare, dar că nu obligatoriu aceasta semnifică o intrare în recesiune.”

Sunt însă indicatorii economici care nu mint niciodată și care, prin evoluția lor, reprezintă reperele după care putem afla ceea ce urmează să se întâmple. 

Cum sistemul bugetar nu este cel care produce, dar este permanent cadorisit de actuala guvernare, este evident că tot greul va fi suportat de mediul privat. 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.