WhatsApp Image 2018-11-21 at 14.31.38.jpeg

Peste 150 de angajați ai croitoriei deținută de firma OTTOROSE ROM SRL în Parcul Industrial Ploiești au fost anunțați ieri, la sfârșitul programului de lucru, că vor fi dați afară. În lipsa unui preaviz, angajații au venit astăzi la muncă de teamă să nu fie sancționați disciplinar, însă au fost ținuți pe holuri.

O angajată a povestit pentru observatorulph.ro ce li se întâmplă:

”Ieri, la 15:45, cu un sfert de oră înainte de terminarea programului de lucru am fost anunțați în ședință că nu mai este nevoie de noi. Că fabrica nu se închide, dar că noi nu vom mai lucra aici. Când am întrebat ce vom face în continuare ni s-a transmis că avem două variante: să ne dăm demisia sau să fim dați afară din motive de indisciplină, adică să rămânem fără șomaj”. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru că se tem că vor rămâne și fără loc de muncă și fără ajutor de șomaj, angajații au venit astăzi la muncă, însă nu au mai fost primiți în atelierul de producție.

”Toată ziua am stat pe holuri, fără ca cineva să ne spună o vorbă și ce facem în coninuare Am aflat că există un contract colectiv de muncă, pe care nu l-am văzut sau semnat. Ne temem că dacă nu venim la muncă vor avea motive să ne dea afară și să nu mai luăm șomaj. Din păcate, nimeni nu vorbește cu noi”, spune o altă angajată a croitoriei.

Contactați de observatorulph.ro, reprezentanții croitoriei nu au dorit să comenteze situația.

FOTO Angajații au stat astăzi pe holurile croitoriei

WhatsApp Image 2018-11-21 at 14.31.31.jpeg

WhatsApp Image 2018-11-21 at 14.31.35.jpeg

WhatsApp Image 2018-11-21 at 14.31.42.jpeg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.