fbpx

hale-centrale-Ploiesti.jpg

De bună seamă că Manole o iubea pe Ana. Și Ana îl iubea pe Manole și avea atât de multă încredere în el...că a sfârsit sacrificată, dar iubită. A rămas însă posterității o creație de excepție ce a durat peste veacuri. Primarul, viceprimarii si Consiliul Local, acești „Manole” ai Ploieștiului de azi iubesc Hale si Piețe SA. Înțeleg utilitatea acesteia pentru ploiesteni și tocmai de aceea se gelozesc între ei care s-o iubească mai mult. Dacă privim istoricul acestei iubiri cu năbădăi nu ne rămâne decât să mulțumim divinitații că trăim în acest oraș.

Multe din HCL-urile ce vizau activitatea acesteia au fost luate în ședinte – de îndată- sedințe ce se țin „ în caz de forţă majoră şi de maximă urgenţă pentru rezolvarea intereselor locuitorilor”. Așa se face că, de îndată ce au aflat în 2016 că Piața Centrală prezintă risc pentru cetățeni s-au și întrunit să aloce sumele necesare pentru începerea lucrarilor de construcție a unei piețe provizorii…etc etc.

„De îndată” au făcut asta și mai să se certe între ei care să își revendice inițiativa. Nu au trecut nici doi anișori plini, că în decembrie 2017 au votat majorarea capitalului social cu 25 milioane lei pentru reconstrucția Pieței Centrale. Cum care piață? Aceiași care încă din 2016 prezenta risc pentru cetățeni și pentru care a fost nevoie de ședința „de îndată”.

Un funcționar plecat însă în vacanța de Crăciun mai devreme nu a mai trimis banii, astfel că în 2018 a fost nevoie de o nouă HCL. Doar de 18 milioane de data asta. Numai că banii nu au ajuns în contul societății, nou prilej pentru ca meșterii ce ne conduc să îl acuze pe primar  că întârzie ilegal transpunerea în faptă a unei hotărâri de consiliu….

Vara trece repede, vin meșterii de prin concedii sau cursuri de perfecționare, dar totul începe să se gripeze. Nu mai sunt bani. Și singura pricepere dovedită a calfelor de la cârma orașului e aceea de a nu afecta sumele puse deoparte pentru plata salariilor. Pentru serviciile publice nu mai sunt, SGU si TCE nu mai au bani…ce mai, nimic nu mai merge.

Dintre toate societățile subordonate Consiliului Local, Hale și Piețe este totuși pe profit. De ce s-o ajutăm să mai și construiască ceva? Așa că întruniți în ședință „de îndată” aleșii noștri decid ca nevăzuții bani pe care primarul nu i-a virat în contul Hale și Piețe să fie folosiți pentru nevoile pe luna noiembrie ale celor ramași fără resurse.

Dacă în legenda Meșterul Manole sacrificiul este compensat de o creație de excepție, Ana de Ploiești, pe numele ei Hale și Piețe SA este sacrificată pentru nimic. Și luna Noiembrie e ca și trecută iar în Decembrie iar nu mai sunt bani.

Ce ne facem Manole? Că Ana nu mai e! Și nici nu ai zidit nimic!!!

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg