jantă-de-aluminiu-1024x565.jpg

Jantă de aluminiu sau de oțel? O dilemă pe care o au mulți șoferi atunci când se gândesc ce să cumpere pentru al doilea set de roți, de obicei cele pentru sezonul rece.

Evident, dacă mergi pe jante de aliaj, vei plăti mai mult, dar vei avea un set mai aspectuos, pe când jantele din oțel îți vor aduce un preț mai mic, dar și un aspect mai puțin plăcut. Diferențele între ele nu se termină aici, desigur.

Folosind o presă hidraulică de 150 de tone, un creator de conținut de pe YouTube a pus la probă mai multe jante. A început cu o jantă din aliaj pe care a pus o presiune de peste 20 de tone. Aceasta a cedat în mai multe locuri.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

A urmat o jantă din oțel, apoi încă o jantă din aliaj.

Testele au demonstrat că jantele din aliaj sunt mai rezistente în anumite situații, pe când cele din oțel cedează mai greu.

sursa: auto-bild.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.