salariu.jpg

De la 1 decembrie sau 1 ianuarie 2019, încă nu s-a anunțat oficial, guvernul intenționează să majoreze salariul minim pe economie la 2080 de lei. Acesta va fi mai mare, respectiv 2350 de lei brut, pentru angajații cu studii superioare și pentru cei cu o vechime minimă în muncă de 15 ani.

Potrivit avocatnet.ro, posturile care necesită studii superioare se regăsesc în Clasificarea ocupațiilor din România (COR), reglementat prin Ordinul Ministerului Muncii nr. 1.832/2011.

Printre ele se numără, de exemplu, cele de coordonator de securitate și sănătate în muncă, optometrist sau asistent medical, precum și cele de trezorier, administrator financiar sau secretar economic.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Totodată, posturi pentru care este nevoie de studii superioare mai sunt cele de diriginte de șantier, designer de pagini web, designer de grafică, bibliotecar, reporter, jurnalist de televiziune sau traducător.

Desigur, acestea nu sunt nici pe departe singurele posturi din România pentru care sunt necesare studii superioare, ele fiind doar câteva exemple relevante.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.