WhatsApp Image 2018-10-11 at 18.28.10.jpeg

Un locuitor al comunei prahovene Ariceștii Rahtivani ne-a trimis mai multe imagini de pe șantierul deschis de un contractor al OMV Petrom, speriat că ar putea fi vorba de un foraj pentru o sondă nouă. La câteva sute de metri de acest șantier se află o altă sondă a OMV, unde acum cinci ani a murit un copil de nouă ani.

”Se lucrează zi și noapte. Am întrebat muncitorii ce fac acolo, dar mi-au spus doar că au autorizație! Populația nu a fost informată” a fost mesajul cititorului îngrijorat.

Contactat de observatorulph.ro, primarul comunei Ariceștii Rahtivani susține că este vorba de o lucrare de dezafectare a puțurilor de sondă scoase din producție.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Cei de la OMV ne-au cerut aprobarea pentru lucrări de cimentare a fostelor sonde. Este un proces care ține inclusiv de siguranța cetățenilor. Îmi cer scuze pentru disconfortul locuitorilor din zonă, dar ce se întâmplă acum este și spre binele lor”, a declarat primarul Alexandru Cristea.

Reamintim că firma OMV Petrom a fost găsită vinovată pentru ucidere din culpă în dosarul morții lui Marian Furcelea, un copil în vârstă de doar 9 ani din Ariceștii Rahtivani, care în 2014 a fost găsit fără suflare lângă o sondă de extracție. Medicii legiști au stabilit că minorul a murit intoxicat cu gaze provenite de la sonda neîmprejmuită a OM Petrom (detalii AICI).

FOTO - OMV a început dezafectarea sondelor din Prahova

WhatsApp Image 2018-10-10 at 18.55.12.jpeg

WhatsApp Image 2018-10-11 at 18.28.10.jpeg

WhatsApp Image 2018-10-11 at 20.11.56.jpeg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.