fbpx

56355_large_48532700.jpg

Preţul laptelui crud de la poarta fermelor din România a crescut în luna august cu 8% faţă de perioada similară a anului trecut, fiind cea mai semnificativă majorare din UE, indică ultimele date ale Comisiei Europene.

Atât fermierii cât şi procesatorii susţin că motivele pentru care preţul laptelui românesc a crescut într-o perioadă în care pe piaţa europeană se constată o scădere de preţ se referă în primul rând la dispariţia micilor ferme şi a micilor procesatori.

"Unde este cerere, preţul este în creştere. Acesta este rezultatul "muncii" din perioada 2014-2016 când s-au tăiat 40% din efectivele de vaci, urmare a crizei prin care a trecut acest sector (preţurile la poarta fermei erau foarte mici, iar subvenţiile aferente perioadei 2014 şi 2015 au fost încasate de abia în 2016 n. red.). Iar acum, când preţurile şi-au mai revenit, ne confruntăm cu lipsă acută de forţă de muncă. Nu avem cu cine lucra în ferme” a explicat pentru ECONOMICA.NET Claudiu Frânc, preşedintele Federației Crescătorilor de Bovine din România.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Creșterea se vede și la raft, în magazine, unde prețul unui litru de lapte procesat variază între 3,5 și 7 lei.

Citește continuarea pe economica.net

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg