declaratie-gunoi-blejoi.png

Conducerea Primăriei Blejoi face un apel la locuitorii comunei să încheie contracte cu operatorul de salubritate, Rosal, și să declare numărul exact al membrilor fiecărei gospodării.

 

Până acum, potrivit publicației locale  InfoBlejoi, din cele 7.125 de persoane care stau în Blejoi (nu intră aici persoanele plecate cu serviciul în străinătate, precum şi cele care locuiesc la altă adresă), în contractele de salubritate încheiate de Rosal figurează doar 3.925 de cetățeni. Pentru ceilalți 3.200 Primăria Blejoi este obligată să achite, din bugetul local, contravaloarea serviciului de salubritate.

În acest context, reprezentanții autorităților locale solicită proprietarilor să revină asupra datelor din contract cu declararea numărului real de persoane care domiciliază la adresa respectivă, dar şi cu o declaraţie pe propria răspundere, din care să reiasă motivul pentru care una dintre persoane nu locuieşte la adresa de domiciliu.

Potrivit legislației în vigoare, ”Autorităţile administraţiei publice locale, împreună cu operatorii, au obligaţia să ţină, la zi, evidenţa tuturor utilizatorilor cu şi fără contracte de prestări servicii, să instituie taxe speciale, și să deconteze lunar operatorilor, direct din bugetul local, contravaloarea prestaţiei efectuate la utilizatorii fără contract.”