fbpx

11_soferi.jpg

Amenzi uriașe pentru șoferii care își lipesc afișe sau reclame pe geamurile mașinilor. Codul Rutier din România prevede ca astfel de contravenții sunt sancționate cu amendă cuprinsă între 9 și 20 de puncte.

Drept urmare, șoferii care și-au colantat mașinile și au acoperit geamurile, fie ele laterale, parbriz sau lunetă, riscă amenzi de până la 3.000 de lei.

Potrivit Codului Rutier, amenzile se aplică doar în cazul în care accesoriile reduc, prin numărul lor sau dimensiuni, vizibilitatea șoferului.

Legislaţia rutieră în vigoare arată că 'aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea' reprezintă o contravenţie încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni.

Clasa a IV-a de sancţiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

Alte obiecte care reduc vizibilitatea şoferului sau a pasagerilor şi pentru care ar putea fi sancţionaţi conducătorii auto sunt pozele cu membri ai familiei sau cu prieteni trecuţi în nefiinţă, pe care anumiţi şoferi le lipesc pe parbriz, de cele mai multe ori pe partea dreaptă.

De asemenea, reprezintă contravenţie şi este sancţionată tot cu amendă de până la 2.900 de lei şi 'aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale', fără autorizație de la Registrul Auto Român.

citește mai multe pe avocatnet.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg