fbpx

1_BMW_diesel_tri-turbo.jpg

Prețurile automobilelor dotate cu motoare diesel au scăzut sensibil în ultimele luni, în special în vestul Europei, discutându-se tot mai mult despre scoaterea acestora din producție și introducerea unor restricții de circulație în marile orașe.

România este însă o piață atipică, aceste efecte fiind mult mai greu de sesizat la noi. Totuși, temerile au apărut și printre posesorii de diesel-uri de aici, speriați de o eventuală supra-impozitare, dar și de perspectiva de a nu a mai avea piese de schimb.

Era totuși de așteptat atât reacția producătorilor de carburanți, care vor face toate eforturile pentru a nu pierde beneficile fabuloase din comercializarea motorinei, dar și reacția marilor producători de autovehicule.

Prima luare de poziție a aparținut preşedintelui BMW Group Europa Centrală şi de Est, Christoph von Tschirschnitz, care a declarat că marca pe care o reprezintă continuă să creadă în motoarele diesel, în ciuda declinului vânzărilor acestora.

” BMW continuă să îşi echipeze maşinile cu motoare diesel în ciuda existenţei unui curent care blamează acest sistem de propulsie.”

„Noi continuăm să investim în diesel. Colegii noştri lucrează deja la viitoarea generaţie de astfel de motoare. Opinia noastră este că povestea diesel va continua pe măsură ce investim în noi sisteme de propulsie. Rămâne de văzut cât timp pieţele vor mai cere motoare diesel. România, de exemplu, este una dintre ţările care au o cerere mare de maşini cu acest sistem de propulsie”, a menţionat oficialul BMW care are în subordine divizia din România a mărcii bavareze.

sursa declarație capital/ foto 1 Christoph von Tschirschnitz

01-christoph-von-tschirschnitz-site-605x403.jpg

1_BMW_diesel_tri-turbo.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg