1_BMW_diesel_tri-turbo.jpg

Prețurile automobilelor dotate cu motoare diesel au scăzut sensibil în ultimele luni, în special în vestul Europei, discutându-se tot mai mult despre scoaterea acestora din producție și introducerea unor restricții de circulație în marile orașe.

România este însă o piață atipică, aceste efecte fiind mult mai greu de sesizat la noi. Totuși, temerile au apărut și printre posesorii de diesel-uri de aici, speriați de o eventuală supra-impozitare, dar și de perspectiva de a nu a mai avea piese de schimb.

Era totuși de așteptat atât reacția producătorilor de carburanți, care vor face toate eforturile pentru a nu pierde beneficile fabuloase din comercializarea motorinei, dar și reacția marilor producători de autovehicule.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Prima luare de poziție a aparținut preşedintelui BMW Group Europa Centrală şi de Est, Christoph von Tschirschnitz, care a declarat că marca pe care o reprezintă continuă să creadă în motoarele diesel, în ciuda declinului vânzărilor acestora.

” BMW continuă să îşi echipeze maşinile cu motoare diesel în ciuda existenţei unui curent care blamează acest sistem de propulsie.”

„Noi continuăm să investim în diesel. Colegii noştri lucrează deja la viitoarea generaţie de astfel de motoare. Opinia noastră este că povestea diesel va continua pe măsură ce investim în noi sisteme de propulsie. Rămâne de văzut cât timp pieţele vor mai cere motoare diesel. România, de exemplu, este una dintre ţările care au o cerere mare de maşini cu acest sistem de propulsie”, a menţionat oficialul BMW care are în subordine divizia din România a mărcii bavareze.

sursa declarație capital/ foto 1 Christoph von Tschirschnitz

01-christoph-von-tschirschnitz-site-605x403.jpg

1_BMW_diesel_tri-turbo.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Miercuri, 12 Decembrie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Ai parcat pe dos? Ești ”BOSS”

Să nu cumva să îți pericliteze cineva integritatea SUV-ului de la BMW, pentru că el reprezintă cartea ta de vizită. E tot ceea ce ai, este ceea ce reprezinți, te definește. ”Ești tare, BOSS!” Îi...