fbpx

 anvelope bune.jpg

Pentru că sunt foarte mulți producători, oferta este variată, iar prețurile sunt destul de apropiate, este destul de greu să alegem cele mai bune anvelope. Playtech.ro ne prezintă un top al celor mai performante anvelope.

Michelin, Bridgestone, Goodyear, Pirelli și Continental sunt cei mai mari producători de anvelope ale căror produse se află și pe piața din România. 

Este greu de făcut un clasament al celor mai bune anvelope. Unii producători excelează la capitolul gume de vară, alții la gume de iarnă, iar alți producători sunt buni pe anumite produse.

Un top al anvelopelor de vară 2018 a scos la iveală că sud-coreenii de la Hankook au învins cu modelul Hankook Ventus Prime 3 K125.

Clasamentul a luat în calcul distanța de frânare de la 100 de km/h la 0 km/h pe drum uscat și de la 80 de km/h la 0 km/h pe drum umed. Iată primele 5 anvelope din top: Hankook Ventus Prime 3 K125, Bridgestone Turanza T005, Firestone RoadHawk, Pirelli Cinturato P1 Verde, Continental Premium Contact 5.

Este foarte important să verificăm starea anvelopelor din când în când. Banda de rulare este indicatorul care transmite dacă anvelopele mai pot fi sau nu folosite. Astfel, cu ajutorul unui instrument de măsurarea a adâncimii se verifică adâncimea profilului în diferite locuri. Anvelopele trebuie să prezinte o înălțime a profilului de cel putin 1,6 milimetri (în cazul celor de vară) sau 4 milimetri (în cazul celor de iarnă) pe întreaga circumferință a lor. În momentul în care nivelul de uzură a profilului ajunge la același nivel cu indicatorul de uzură, anvelopa a atins limita legala și trebuie înlocuită cât mai repede cu putință întrucât afectează siguranța automobilului.

sursa: playtech.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro