32365370_10155806611193577_7749861795178741760_o.jpg

Sesizați de observatorulph.ro, polițiștii prahoveni au reușit să îl găsească pe șoferul care a fost la un pas să producă un accident, în giratoriul suspendat, de la ieșirea din Ploiești, spre Păulești.

Surprinsă de o cameră video, montată pe mașina celui care a evitat accidentul în ultima clipă, scena a stârnit reacții vehemente din partea cititorilor noștri. Știrea inițială a fost publicată AICI.  

Imaginile au ajuns și la Serviciul Rutier al IJP Prahova, polițiștii reușind rapid să îl identifice pe cel care conducea Opelul Vectra.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Este vorba despre un bărbat de 69 de ani, din Bărcănești. Acesta a fost condus la sediul poliției, pentru declarații care să lămurească împrejurările în care a ajuns să pericliteze siguranța celor aflați în trafic.

Omul era destul de speriat și a declarat că nu cunoștea topografia locului, punând manevra pe seama faptului că nu a reușit să se orienteze la timp. În această fază, tot ceea ce au putut face polițiștii, conform legii, a fost să îi dea un avertisment și să îl sfătuiască să își verifice starea de sănătate, pentru a afla dacă aceasta îi mai permite să șofeze.

Chiar dacă omenește înțelegem că șoferul nu a fost rău-intenționat și că uneori toți mai greșim, nu putem trece cu vederea peste un aspect extrem de important, date fiind consecințele deosebit de grave, pe care le poate avea. Este vorba despre verificarea periodică a stării de sănătate și a capacității de concentrare la volan, acestea fiind nu de puține ori la baza producerii multor tragedii, tocmai pentru că analizele au fost făcute superficial sau doar pe hârtie, mult mai importantă fiind încasarea taxei pentru fișa medicală.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.