32365370_10155806611193577_7749861795178741760_o.jpg

Secvența a fost surprinsă de o cameră video, montată în mașina celui care a reușit să evite impactul în ultima clipă.

Un Opel Vectra, condus de un șofer iresponsabil, a intrat pe sensul invers al giratoriului suspendat, de la ieșirea din Ploiești, spre Păulești.

Momentul a fost filmat de un șofer atent, datorită căruia impactul a fost evitat. Cel care a filmat ne-a declarat că dorește ca imaginile să intre în atenția poliției, ceea ce se va și întâmpla.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Sunt două aspecte de discutat în această situație. Primul este legat de slaba pregătire sau iresponsabilitatea unor șoferi, care oricând pot provoca incidente în trafic, fie pentru că habar nu au să conducă și să respecte regulile de circulație, fie nu le pasă. 

În al doilea rând, trebuie reamintită problema parapetului supraînălțat, al acelui giratoriu suspendat. Dacă înălțimea mașinii celui care a filmat scena nu era suficient de mare, încât să poată observa la timp, impactul ar fi fost mult mai greu de evitat. Desigur, pătrunderea într-o asemnea zonă se face prin reducerea vitezei, până la limita evitării oricărui pericol, însă pentru cei care nu conduc SUV-uri, asigurarea este aproape imposibilă, dacă nu ies cu partea din față a mașinii până la jumătatea primei benzi a giratoriului. 


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.