f20751d2-df0b-4ecd-abc4-24357514386f.jpg

Șicanări în trafic se produc frecvent pe șosele. Din fericire multe vehicule sunt dotate cu camere de luat vederi, iar în urma publicării imaginilor șoferii sunt identificați și sancționați. Uneori însă aceste șicane se soldează cu tragedii.

Imaginile surprinse de un șofer care circula pe DN 7, în zona Seaca, pe sensul de mers Râmnicu Vâlcea – Sibiu, au fost publicate de gazetavalceana.ro. Chiar în primele secunde ale filmării se observă cum șoferul unui SUV efectuează o depășire riscantă, la limită. Datorită atenției șoferilor de tir, printre care a trecut, șoferul suv-ului scapă nevătămat.

Din păcate, șoferul tir-ului depășit, enervat din cauza faptului că a fost nevoit să frâneze puternic, deși a evitat cu succes o tragedie, comite apoi o serie de greșeli, dovedind că nu este cu nimic mai bun, comparativ cu șoferul suv-ului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

După ce s-au alergat pe șosea, depășindu-se alternativ, au continuat șicanele cu sopul de a se duce unul pe călălalt în șanț, într-o dorință prostească de răzbunare. Manevrele iresponsabililor de la volan nu i-au pus în pericol doar pe ei, ci și pe ceilalți șoferi, în special pe cei care veneau din sens opus.

Așa cum spuneam, se întâmplă frecvent astfel de sicane în trafic. Chiar dacă nivelul de adrenalină atinge cote maxime, chiar dacă nu ați avut nicio vină, circulând regulamentar, în cazul în care ați fost șicanați nu răspundeți provocării cu aceeași monedă. Aceste manevre au de multe ori consecințe tragice. Alergându-vă cu cel care a greșit, cu intenție sau fără, nu rezolvați nimic, nu demonstrați nimănui nimic.

În ultimă instanță puteți rămâne doar o amintire pentru cei dragi. Dacă totuși scăpați, puteți fi fericitul câștigător al unei game variate de sancțiuni contravenționale sau penale, de la amenzi și reținerea permisului, până la vătămare sau ucidere din culpă. Merită?


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Vineri, 12 Octombrie 2018
  • De Andra Ilie

Transport agabaritic în Prahova

În perioada 15.10.2018 – 19.10.2018 se va efectua un transport cu depășiri pe ruta: Constanța Poarta 7 – Autostrada A4 – DN 3 – DN 22C – Medgidia – DJ 224 – DN 2A – Hârșova – DN 2A – Urziceni – DN 2 – Buzău...

Auto-moto
  • Vineri, 12 Octombrie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

VIDEO: Festivalul neșoferilor la Ploiești

Pe fondul producerii a zeci de accidente săptămânal, în Prahova, multe dintre ele cu pierderi de vieți omenești - 9 în ultima săptămână - continuăm campania împotriva a tot ceea ce înseamnă...

Auto-moto
  • Joi, 11 Octombrie 2018
  • De Andra Ilie

Restricții de circulație în Breaza

În perioada 12 – 14.10.2018, în Breaza, se va desfăşura “Târgul Tradiţional de Toamnă”, interval în care se instituie restricții pe DJ 101R. Astfel, în intervalul orar 08.00 – 21.00, circulația rutieră...