aboneaza-te la ziarul fara reclame

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

f20751d2-df0b-4ecd-abc4-24357514386f.jpg

Șicanări în trafic se produc frecvent pe șosele. Din fericire multe vehicule sunt dotate cu camere de luat vederi, iar în urma publicării imaginilor șoferii sunt identificați și sancționați. Uneori însă aceste șicane se soldează cu tragedii.

Imaginile surprinse de un șofer care circula pe DN 7, în zona Seaca, pe sensul de mers Râmnicu Vâlcea – Sibiu, au fost publicate de gazetavalceana.ro. Chiar în primele secunde ale filmării se observă cum șoferul unui SUV efectuează o depășire riscantă, la limită. Datorită atenției șoferilor de tir, printre care a trecut, șoferul suv-ului scapă nevătămat.

Din păcate, șoferul tir-ului depășit, enervat din cauza faptului că a fost nevoit să frâneze puternic, deși a evitat cu succes o tragedie, comite apoi o serie de greșeli, dovedind că nu este cu nimic mai bun, comparativ cu șoferul suv-ului.

După ce s-au alergat pe șosea, depășindu-se alternativ, au continuat șicanele cu sopul de a se duce unul pe călălalt în șanț, într-o dorință prostească de răzbunare. Manevrele iresponsabililor de la volan nu i-au pus în pericol doar pe ei, ci și pe ceilalți șoferi, în special pe cei care veneau din sens opus.

Așa cum spuneam, se întâmplă frecvent astfel de sicane în trafic. Chiar dacă nivelul de adrenalină atinge cote maxime, chiar dacă nu ați avut nicio vină, circulând regulamentar, în cazul în care ați fost șicanați nu răspundeți provocării cu aceeași monedă. Aceste manevre au de multe ori consecințe tragice. Alergându-vă cu cel care a greșit, cu intenție sau fără, nu rezolvați nimic, nu demonstrați nimănui nimic.

În ultimă instanță puteți rămâne doar o amintire pentru cei dragi. Dacă totuși scăpați, puteți fi fericitul câștigător al unei game variate de sancțiuni contravenționale sau penale, de la amenzi și reținerea permisului, până la vătămare sau ucidere din culpă. Merită?


Auto-moto
  • Marți, 22 Mai 2018
  • De Observatorul Prahovean

Probă de tupeu în traficul rutier ploieștean(video)

Nu au nici cea mai mică jenă față de ceilalți participanți la trafic. Îi vedem prin toate intersecțiile, încercând să depășească șoferii care așteaptă la semafor. Mai mult decât lipsa de respect,...

Auto-moto
  • Luni, 21 Mai 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Ați parcat ca niște...

Îi vedem zilnic, indiferent de zonă, indiferent de circumstanțe. Sunt cei pentru care nu există noțiunile de bun simț și față de ceilalți. Blochează locuri destinate persoanelor cu dizabilități,...

Administrație
  • Luni, 21 Mai 2018
  • De Andra Ilie

A murit primarul comunei Gura Vitioarei

Primarul comunei  Gura Vitioarei, Gheorghe Tirifon, s-a stins din viață după o îndelungată suferință. Edilul a fost diagnosticat cu o boală incurabilă și, în ciuda tratamentelor medicale la care a...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești