f20751d2-df0b-4ecd-abc4-24357514386f.jpg

Șicanări în trafic se produc frecvent pe șosele. Din fericire multe vehicule sunt dotate cu camere de luat vederi, iar în urma publicării imaginilor șoferii sunt identificați și sancționați. Uneori însă aceste șicane se soldează cu tragedii.

Imaginile surprinse de un șofer care circula pe DN 7, în zona Seaca, pe sensul de mers Râmnicu Vâlcea – Sibiu, au fost publicate de gazetavalceana.ro. Chiar în primele secunde ale filmării se observă cum șoferul unui SUV efectuează o depășire riscantă, la limită. Datorită atenției șoferilor de tir, printre care a trecut, șoferul suv-ului scapă nevătămat.

Din păcate, șoferul tir-ului depășit, enervat din cauza faptului că a fost nevoit să frâneze puternic, deși a evitat cu succes o tragedie, comite apoi o serie de greșeli, dovedind că nu este cu nimic mai bun, comparativ cu șoferul suv-ului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

După ce s-au alergat pe șosea, depășindu-se alternativ, au continuat șicanele cu sopul de a se duce unul pe călălalt în șanț, într-o dorință prostească de răzbunare. Manevrele iresponsabililor de la volan nu i-au pus în pericol doar pe ei, ci și pe ceilalți șoferi, în special pe cei care veneau din sens opus.

Așa cum spuneam, se întâmplă frecvent astfel de sicane în trafic. Chiar dacă nivelul de adrenalină atinge cote maxime, chiar dacă nu ați avut nicio vină, circulând regulamentar, în cazul în care ați fost șicanați nu răspundeți provocării cu aceeași monedă. Aceste manevre au de multe ori consecințe tragice. Alergându-vă cu cel care a greșit, cu intenție sau fără, nu rezolvați nimic, nu demonstrați nimănui nimic.

În ultimă instanță puteți rămâne doar o amintire pentru cei dragi. Dacă totuși scăpați, puteți fi fericitul câștigător al unei game variate de sancțiuni contravenționale sau penale, de la amenzi și reținerea permisului, până la vătămare sau ucidere din culpă. Merită?


Eveniment
  • Vineri, 17 August 2018
  • De Georgiana Kelemen

Trafic restricționat pe Autostrada A1 Sibiu-Deva

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că astăzi, până la ora 16:00, traficul va fi restricționat pe Autostrada A1 Sibiu-Deva. Restricția va fi pe benzile unu şi de...

Național
  • Marți, 14 August 2018
  • De Georgiana Kelemen

Aglomerație pe DN1 Ploiești - Brașov

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră se circulă în condiţii de aglomeraţie pe DN 1 Ploieşti - Braşov, în staţiunile montane de pe Valea...

Național
  • Marți, 14 August 2018
  • De Georgiana Kelemen

Restricții de circulație pe A1, A2, DN7 și DN39

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în zilele de 14 august (16:00-22:00) şi 15 august (06:00-22:00) (Adormirea Maicii Domnului și ziua anterioară),...