telematics.jpg

Șoferii din România ar putea să beneficieze de scăderea costului poliţei de asigurare cu până la 40% dacă accepte montarea pe maşină a unui dispozitiv electronic, care să le monitorizeze felul în care șofează. Telematics se aplică deja pe piețele din Occident.

Acest dispozitiv se va monta, celor care doresc, în automobil și va fi conectat în permanență la o sursă de electricitate. Din acel moment, conducătorii auto nu vor mai avea deloc intimitate. Asiguratorul va afla cu ce viteză rulează mașina, pe ce drumuri, între ce ore, cât de brusc se frânează și chiar viteza cu care sunt abordate diferite curbe.

Românii care vor accepta „pactul cu diavolul” vor beneficia de o reducere de 40% de la asigurarea RCA sau asigurarea CASCO.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Dizpozitivele vor costa de la câteva zeci de euro, la câteva sute. Există mai multe variante de lucru: ori vor fi achiziţionate de companiile de asigurări, în sistem cost sharing, fie pot fi achiziţionate direct de şoferi”, a explicat pentru Adevărul Mădălin Roşu, preşedintele Biroului Asigurătorilor Auto din România.

Reprezentantul Biroului Asigurătorilor Auto din România a mai spus: „Vor exista diferite tipuri de asigurare. Fie plăteşti cum conduci, fie plăteşti cât conduci – un fel de asigurare la număr de kilometri”.

Acces la datele obținute de Telematics vor avea reprezentanții asiguratorilor. Acestea vor fi folosite în scopuri statistice și în funcție de acestea se va reduce prețul asigurării.

La finele lunii februarie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat tarifele de referință pentru polițele RCA. Acestea s-au majorat cu 9% pentru persoane fizice și 11% pentru cele juridice.

Noul tarif de referinţă pentru poliţele RCA pentru persoane fizice este de 756 lei, cu 9% mai mare faţă de nivelul anterior (de la 692 lei), iar pentru persoanele juridice este de 1.752 lei, în creştere cu 11% (de la 1.574 lei).

sursa: playtech.ro


Auto-moto
  • Marți, 17 Iulie 2018
  • De Mihai Popescu

Cum s-a produs accidentul mortal de pe DJ102B

Un bărbat în vârstă de 81 de ani, pasager pe locul din dreapta, a murit marți dimineață într-un accident rutier pe DJ102B, după ce o femeie șoferiță a pierdut controlul volanului și a intrat într-un stâlp de...

Auto-moto
  • Marți, 17 Iulie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Accident mortal în Prahova, pe DJ 102

Accidentul s-a produs pe DJ 102, la Posești. Un bărbat în vârstă de 81 de ani și-a pierdut viața. Din primele cercetări ale polițiștilor, autoturismul implicat în accident era condus de o femeie în...