telematics.jpg

Șoferii din România ar putea să beneficieze de scăderea costului poliţei de asigurare cu până la 40% dacă accepte montarea pe maşină a unui dispozitiv electronic, care să le monitorizeze felul în care șofează. Telematics se aplică deja pe piețele din Occident.

Acest dispozitiv se va monta, celor care doresc, în automobil și va fi conectat în permanență la o sursă de electricitate. Din acel moment, conducătorii auto nu vor mai avea deloc intimitate. Asiguratorul va afla cu ce viteză rulează mașina, pe ce drumuri, între ce ore, cât de brusc se frânează și chiar viteza cu care sunt abordate diferite curbe.

Românii care vor accepta „pactul cu diavolul” vor beneficia de o reducere de 40% de la asigurarea RCA sau asigurarea CASCO.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Dizpozitivele vor costa de la câteva zeci de euro, la câteva sute. Există mai multe variante de lucru: ori vor fi achiziţionate de companiile de asigurări, în sistem cost sharing, fie pot fi achiziţionate direct de şoferi”, a explicat pentru Adevărul Mădălin Roşu, preşedintele Biroului Asigurătorilor Auto din România.

Reprezentantul Biroului Asigurătorilor Auto din România a mai spus: „Vor exista diferite tipuri de asigurare. Fie plăteşti cum conduci, fie plăteşti cât conduci – un fel de asigurare la număr de kilometri”.

Acces la datele obținute de Telematics vor avea reprezentanții asiguratorilor. Acestea vor fi folosite în scopuri statistice și în funcție de acestea se va reduce prețul asigurării.

La finele lunii februarie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat tarifele de referință pentru polițele RCA. Acestea s-au majorat cu 9% pentru persoane fizice și 11% pentru cele juridice.

Noul tarif de referinţă pentru poliţele RCA pentru persoane fizice este de 756 lei, cu 9% mai mare faţă de nivelul anterior (de la 692 lei), iar pentru persoanele juridice este de 1.752 lei, în creştere cu 11% (de la 1.574 lei).

sursa: playtech.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Joi, 18 Octombrie 2018
  • De Mihai Popescu

Se schimbă modalitatea de plată a amenzilor rutiere

Șoferii vor putea plăti în orice localitate din ţară amenda aplicată de agenții de poliție rutieră și nu în localitatea de domiciliu așa cum se întâmplă în prezent. Decizia intră în aplicare de la 1...