hoti-masini-metode.jpg

Hoții de mașini nu au nevoie de foarte mult timp sau de tehnologii avansate pentru a da o lovitură. De cele mai multe ori se folosesc de obiecte banale, cum ar fi monezile, sau de naivitatea proprietarilor. Vineri în Ploiești a fost furat un Logan care din fericire a fost găsit datorită cititorilor noștri, însă autorul furtului nu a fost încă prins. 

În acest context vă prezentăm cele mai cunoscute metode la care recurg hoții de autoturisme pentru a da loviturile ”perfecte”:

Metoda moneda, care face ravagii în țările occidentale: Hoții pun o monedă în mâner și așteptată ca proprietarii să activeze sistemul centralizat de închidere. Astfel, ușa unde se află moneda nu se mai închide, iar rău-făcătorii pot intra în mașină foarte ușor. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Bruiajul telecomenzii sistemului de închidere centralizată

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute metode de furt din mașini și implică folosirea unui dispozitiv de bruiaj comandat de cineva dintr-o mașină din apropiere.

Ce să faci ca să nu cazi în plasă: cel mai important e să verifici de fiecare dată dacă toate ușile s-au încuiat după ce ai apăsat pe butonul de pe telecomandă. Dacă nu s-a întâmplat asta, folosește cheia în yala ușii, așa ca pe vremuri, potrivit promotor.ro.

Dacă nu ai cheie fizică sau nu ai o yală în care să o folosești (multe mașini noi nu au), intră înapoi în mașină, încuie ușile din interior și pleacă de acolo – cine știe, poate îi vezi pe cei care așteaptă să te fure, vezi numărul de înmatriculare al mașinii în care stau și chemi Poliția.

Metoda cerșetorului

Atunci când ești singur la semafor, noaptea, iar în jurul mașinii tale se adună o mare de cerșetori (care de fapt s-ar putea să fie hoți), iar tu ai lăsat pe bancheta din spate o geantă de care ai uitat, cred că e mai bine să ai ușile încuiate decât să pari bărbat în fața prietenilor tăi, nu?

Metoda abțibildului

Dacă vezi un abțibild lipit pe lunetă după ce ai urcat la volan, nu uita să oprești motorul și să încui ușile după ce ieși din mașină ca să vezi despre ce este vorba. S-ar putea să nu scrie nimic pe el, dar cineva foarte răbdător poate fi prin preajmă, pregătit să intre în mașina ta pornită și descuiată.

Metoda „am nevoie de ajutor!”, des întâlnită pe drumurile din România

O mașină (de obicei cu numere de înmatriculare străine) este oprită pe marginea șoselei cu capota deschisă, iar lângă ea se află un bărbat sau o femeie care face semne disperate să oprești ca să dai o mână de ajutor. Noi vă sfătuim însă să vă continuați drumul, chiar dacă îl vezi în oglindă pe șoferul ”ghinionist” că aleargă disperat

foto caracter ilustrativ


Eveniment
  • Miercuri, 20 Iunie 2018
  • De Mihai Popescu

Protest antiguvernamental, diseară, la Ploiești

Nemulțumiți de modificarea codurilor penale, ploieștenii vor ieși diseară în stradă. Pe Facebook a apărut deja o invitație la protest, lansată pentru orele 18.00, cu punct de întâlnire în fața...

Eveniment
  • Miercuri, 20 Iunie 2018
  • De Mihai Popescu

Festival Turcesc în week-end la Ploiești

Între 22-24 iunie, în Parcarea Griviței (vis-a-vis de Omnia), pentru toţi iubitorii de artă, cultură și preparate orientale, se desfăşoară ”Anatolian Food Festival” sau Festivalul Turcesc după cum a...

Eveniment
  • Marți, 19 Iunie 2018
  • De Mihai Popescu

Accident în Ploiești. O persoană rănită

Un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane s-a produs marți seară în zona de Nord a Ploieștiului, la intersecția străzilor Găgeni și Cameliei.  Potrivit primelor cercetări efectuate de...