hoti-masini-metode.jpg

Hoții de mașini nu au nevoie de foarte mult timp sau de tehnologii avansate pentru a da o lovitură. De cele mai multe ori se folosesc de obiecte banale, cum ar fi monezile, sau de naivitatea proprietarilor. Vineri în Ploiești a fost furat un Logan care din fericire a fost găsit datorită cititorilor noștri, însă autorul furtului nu a fost încă prins. 

În acest context vă prezentăm cele mai cunoscute metode la care recurg hoții de autoturisme pentru a da loviturile ”perfecte”:

Metoda moneda, care face ravagii în țările occidentale: Hoții pun o monedă în mâner și așteptată ca proprietarii să activeze sistemul centralizat de închidere. Astfel, ușa unde se află moneda nu se mai închide, iar rău-făcătorii pot intra în mașină foarte ușor. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Bruiajul telecomenzii sistemului de închidere centralizată

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute metode de furt din mașini și implică folosirea unui dispozitiv de bruiaj comandat de cineva dintr-o mașină din apropiere.

Ce să faci ca să nu cazi în plasă: cel mai important e să verifici de fiecare dată dacă toate ușile s-au încuiat după ce ai apăsat pe butonul de pe telecomandă. Dacă nu s-a întâmplat asta, folosește cheia în yala ușii, așa ca pe vremuri, potrivit promotor.ro.

Dacă nu ai cheie fizică sau nu ai o yală în care să o folosești (multe mașini noi nu au), intră înapoi în mașină, încuie ușile din interior și pleacă de acolo – cine știe, poate îi vezi pe cei care așteaptă să te fure, vezi numărul de înmatriculare al mașinii în care stau și chemi Poliția.

Metoda cerșetorului

Atunci când ești singur la semafor, noaptea, iar în jurul mașinii tale se adună o mare de cerșetori (care de fapt s-ar putea să fie hoți), iar tu ai lăsat pe bancheta din spate o geantă de care ai uitat, cred că e mai bine să ai ușile încuiate decât să pari bărbat în fața prietenilor tăi, nu?

Metoda abțibildului

Dacă vezi un abțibild lipit pe lunetă după ce ai urcat la volan, nu uita să oprești motorul și să încui ușile după ce ieși din mașină ca să vezi despre ce este vorba. S-ar putea să nu scrie nimic pe el, dar cineva foarte răbdător poate fi prin preajmă, pregătit să intre în mașina ta pornită și descuiată.

Metoda „am nevoie de ajutor!”, des întâlnită pe drumurile din România

O mașină (de obicei cu numere de înmatriculare străine) este oprită pe marginea șoselei cu capota deschisă, iar lângă ea se află un bărbat sau o femeie care face semne disperate să oprești ca să dai o mână de ajutor. Noi vă sfătuim însă să vă continuați drumul, chiar dacă îl vezi în oglindă pe șoferul ”ghinionist” că aleargă disperat

foto caracter ilustrativ


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
  • De Ciprian Pap

Accident mortal pe Strada Cameliei din Ploiești

Un accident soldat cu moartea victimei a avut loc astăzi în Ploiești. Potrivit IJP Prahova, evenimentul rutier s-a petrecut pe Strada Cameliei. În jurul orelor 17.30, o femeie în vârstă de 84 de ani a...