fbpx

VW-Beetle-old-and-new.jpg

Volkswagen a anunțat oficial că va scoate din producție Beetle, unul dintre cele mai cunoscute modele ale producătorului german, după câteva încercări de resuscitare, conform Autocar.

Informația a fost confirmată de directorul de cercetare și dezvoltare din cadrul VW, Frank Welsch, care a declarat că modelul nu va mai fi produs, după epuizarea actualei generații.

Potrivit acestuia, "două sau trei generații sunt de ajuns" pentru Beetle. Welsch a adaugat că mașina "a făcut istorie, dar nu poți face de cinci ori un Beetle nou".

După retragerea Beetle, rolul de model legendar va reveni microbuzului ID Buzz, a cărui revenire este programată pentru 2021-2022, pe o platformă electrică.

Modelul Volkswagen Beetle a fost fabricat pentru prima dată în 1938 sub numele de Volkswagen Type 1, denumirea de Beetle (“Buburuza”) fiind adoptată în 1967, în materialele promotionale. În Romania, modelul este cunoscut sub denumirea de “Broscuța”.

De la lansarea din 1938 și până în 2003, când productia modelului a fost întreruptă, VW Beetle s-a vândut în peste 21 de milioane de exemplare. O nouă generație a fost lansată în 2011. În 2012, nemții au prezentat, la salonul de la Detroit, un concept electric a lui Beetle, “E-Bugster”.

Volkswagen nu renunță însă la celebrul minibus din perioada mișcării hippie din anii ’60, anunțând, la cinci ani după ce a renunțat oficial să îl mai fabrice, că o va reansa. Simbolul generației "flower power" va semăna la design foarte mult cu celebrul van, se va numi ID Buzz, va fi electric și va fi dotat cu gadgeturile secolului XXI.

surse autocar, incont.ro, vw

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg