162479_1.jpg

Pagubele mașinilor implicate în accidentele rutiere vor fi constatate de inspectori independenți și nu de angajații firmelor de asigurări, așa cum se întâmplă în prezent.

Potrivit profit.ro, până în toamna acestui an, constatorii de daună din România, primele persoane prin care șoferul păgubit ia legătura cu firma de asigurare, ar trebui să aibă, în premieră, un statut bine definit și de sine stătător.

În principiu, oricare ar fi forma finală, șoferul păgubit ar trebui să aibă de câștigat în condițiile în care un constatator independent de daună nu va avea motive nici să favorizeze asigurătorul, prin subevaluarea daunelor, dar nici să sprijine service-urile prin supraevaluarea acesteia. Citește mai mult pe profit.ro

Proprietarii care își repară mașinile în service-urile partenere ale asiguratorilor, în urma unor accidente rutiere, în baza polițelor RCA și CASCO pot fi victimele unor înșelătorii la scară națională. Cel puțin așa susțin reprezentanții Asociației Societăților de Service Auto Independente (detalii AICI).


Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești
Auto-moto
  • Marți, 21 August 2018
  • De Roxana Tănase

Accident pe un drum forestier din Dâmbovița - FOTO

Accidentul rutier a avut loc marți dimineață, în localitatea Mogoșani, județul Dâmbovița, după ce conducătorul unui autoturism, un tânăr în vârstă de 27 de ani, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum și...