control-rovinieta-605x.jpg

Deputații au votat proiectul privind noul termen la care se vor prescrie amenzile pentru șoferii surprinși că circulă fără a avea rovinietă valabilă.

Astfel potrivit avocatnet.ro, fapta se va prescrie în patru luni de la săvârșire, conform unui proiect de act normativ care a primit azi votul decisiv al deputaților și care va ajunge curând, pentru promulgare, la șeful statului.

În momentul de față, prescrierea intervine în șase luni de la săvârșirea faptei. Deși se dorea ca amenda să fie însoțită de o dovadă, prevederea a dispărut. Pentru a se aplica, documentul mai are nevoie doar de semnătura șefului statului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

CNAIR folosește 74 de camere fixe și alte 12 mobile, inclusiv în Prahova, pentru depistarea șoferilor care circulă fără rovinietă. Șase camere sunt amplasate în Prahova (vezi AICI unde).


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.