amenda-pentru-rovinieta-s-ar-putea-prescrie-in-patru-luni.jpg

Un nou proiect legislativ intră marți la votul final în plenul Camerei Deputaţilor. Acesta prevede că șoferii care circulă fără rovinietă ar putea să scape de amendă, dacă autorităţile îi anunţă prea târziu că au încălcat legea. 

În cel mult două luni de la momentul în care a fost semnat procesul verbal, șoferul trebuie anunțat că primește această sancțiune contravențională, în caz contrar, amenda e ștearsă. Sunt două termene în acest proiect de lege.

Camera decizională este Camera Depuțatilor, iar marți va fi dat votul decisiv pe acest proiect.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Este un termen favorabil șoferilor, față de ordonanța guvernamentată care reglementează în prezent. Acest proiect de lege a apărut în urma multor contestații din partea șoferilor, mulți dintre ei ajungând în instanță.

Membrii Comisiei de Transporturi și Industrii sunt cei care au lucrat pe acest subiect de lege.

Modificările vor intra în vigoare în 6 luni de la publicarea legii în Monitorul Oficial, dacă președintele Klaus Iohannis nu va întoarce legea pentru reexaminare în Parlament.

sursa: digi24.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.