masina-iarna.jpg

Una dintre greșelile făcute de șoferii grăbiți să nu întârzie dimineața la serviciu în anotimpul rece este să plece cu mașina neîncălzită în trafic.

Iarna își intră în drepturi în Prahova, temperaturile nocturne devenind negative. Mecanicii auto recomandă șoferilor ca în perioada sezonului rece, după pornirea motorului, să plece în trafic după câteva minute de funcționare. Astfel, motorul va ajunge la o temperatură normală pentru ca pistoanele să se dilate şi să suporte exploziile.

Tot în caz de îngheț, este recomandată acţionarea comenzii de dejivrare a parbrizului şi doar după câteva minute să se cureţe cu o racletă pentru a nu provoca deteriorarea suprafețelor vitrate ale mașinii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Atenție și la suprafața de rulare! În această dimineață, trei mașini s-au răsturnat în decor din cauza poleiului, la Bucov, Dumbrăvești și Șotrile.

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Joi, 18 Octombrie 2018
  • De Mihai Popescu

Se schimbă modalitatea de plată a amenzilor rutiere

Șoferii vor putea plăti în orice localitate din ţară amenda aplicată de agenții de poliție rutieră și nu în localitatea de domiciliu așa cum se întâmplă în prezent. Decizia intră în aplicare de la 1...

h-p-970x250.png