masina-iarna.jpg

Una dintre greșelile făcute de șoferii grăbiți să nu întârzie dimineața la serviciu în anotimpul rece este să plece cu mașina neîncălzită în trafic.

 

Iarna își intră în drepturi în Prahova, temperaturile nocturne devenind negative. Mecanicii auto recomandă șoferilor ca în perioada sezonului rece, după pornirea motorului, să plece în trafic după câteva minute de funcționare. Astfel, motorul va ajunge la o temperatură normală pentru ca pistoanele să se dilate şi să suporte exploziile.

Tot în caz de îngheț, este recomandată acţionarea comenzii de dejivrare a parbrizului şi doar după câteva minute să se cureţe cu o racletă pentru a nu provoca deteriorarea suprafețelor vitrate ale mașinii.

Atenție și la suprafața de rulare! În această dimineață, trei mașini s-au răsturnat în decor din cauza poleiului, la Bucov, Dumbrăvești și Șotrile.

 

 

 

Național
  • Joi, 07 Decembrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Valoarea punctului-amendă a fost plafonată

Guvernul a stabilit miercuri prin Ordonanță de Urgență plafonarea valorii punctului amendă la contravențiile privind circulația pe drumurile publice. De la începutul anului viitor, salariul minim pe...

Eveniment
  • Miercuri, 06 Decembrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Regina șoferițelor bețive - record absolut

Conform publicației locale bzb.ro, din Brașov, o șoferiță din Zărnești a ajuns în arestul poliției, după ce a fost prinsă conducând cu o alcoolemie de 2,1 la mie. Bonus: nici permis nu avea. Chiar...