noua-transalpina.png

Un drum superb poate fi străbătut cu autoturismul doar parțial, până la limita dintre două județe. Asta deoarece asfaltarea s-a oprit în vârf de munte.

 

Este vorba de Transvilcan (DJ 664), care face legatura intre Oltenia si Transilvania traversand Muntii Vilcan.

Potrivit transvilcan.ro, traseul sau este paralel cu Defileul Jiului si are o lungime de 28 km atingand altitudinea maxima de 1621 m in Pasul Vilcan.

Drumul are o vechime de peste 2000 de ani fiind cunoscut si ca “drumul roman” datand, la fel ca si Transalpina, din timpul razboaielor daco-romane.

 

In 1600 Mihai Viteazul a trecut muntii din Oltenia spre Transilvania pe aici in drumul sau spre Imparatul Rudolf al II-lea pentru a-i cere sprijin, iar de atunci drumul ii poarta numele.

Deocamdata Transvilcanul este asfaltat doar intre Localitatea Vulcan si Statiunea Pas Vilcan.

 

Portiunea de drum de la Pasul Vilcan pana la Schela este neasfaltata si nu poate fi parcursa decat cu masini 4×4 cu garda inalta.

Asadar acesul spre Pasul Vilcan nu este deocamdata posibil din sudul tarii. 

Drumul strabate Muntii Vilcanului prin locuri de o deosibita frumusete, clasandu-se pe primele locuri intre soselele montane din tara alaturi de Transfagarasan si Transalpina.

 

sursa foto: trasvilcan.ro

VIDEO

 

 

Național
  • Marți, 23 Ianuarie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Ryanair recrutează însoțitori de zbor din România

Compania aeriana low cost Ryanair face recrutări inclusiv în România și caută oameni pentru posturile de însoțitori de zbor. Crewline, compania de recrutare contractată de Ryanair, a postat un anunț prin...

Social
  • Luni, 22 Ianuarie 2018
  • De Andra Ilie

Ninge în Prahova. Când expiră codul galben

Prahova se află sub cod galben de lapoviță și ninsoare și vânt puternic. Avertizarea meteo, valabilă în special pentru zona de munte a județului expiră luni seară, la ora 22:00. În această perioadă,...

Eveniment
  • Duminică, 21 Ianuarie 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

Atenție șoferi! Radar pe DN1A în Vălenii de Munte

  O autospecială a poliției rutiere dotată cu aparat radar staționează de câteva ore lângă curtea spitalului din Vălenii de Munte, agenții rutieri sancționând șoferii care încalcă regimul legal de...