aboneaza-te la ziarul fara reclame

noua-transalpina.png

Un drum superb poate fi străbătut cu autoturismul doar parțial, până la limita dintre două județe. Asta deoarece asfaltarea s-a oprit în vârf de munte.

Este vorba de Transvilcan (DJ 664), care face legatura intre Oltenia si Transilvania traversand Muntii Vilcan.

Potrivit transvilcan.ro, traseul sau este paralel cu Defileul Jiului si are o lungime de 28 km atingand altitudinea maxima de 1621 m in Pasul Vilcan.

Drumul are o vechime de peste 2000 de ani fiind cunoscut si ca “drumul roman” datand, la fel ca si Transalpina, din timpul razboaielor daco-romane.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

In 1600 Mihai Viteazul a trecut muntii din Oltenia spre Transilvania pe aici in drumul sau spre Imparatul Rudolf al II-lea pentru a-i cere sprijin, iar de atunci drumul ii poarta numele.

Deocamdata Transvilcanul este asfaltat doar intre Localitatea Vulcan si Statiunea Pas Vilcan.

Portiunea de drum de la Pasul Vilcan pana la Schela este neasfaltata si nu poate fi parcursa decat cu masini 4×4 cu garda inalta.

Asadar acesul spre Pasul Vilcan nu este deocamdata posibil din sudul tarii. 

Drumul strabate Muntii Vilcanului prin locuri de o deosibita frumusete, clasandu-se pe primele locuri intre soselele montane din tara alaturi de Transfagarasan si Transalpina.

sursa foto: trasvilcan.ro

VIDEO

 


Travel&Lifestyle
  • Joi, 24 Mai 2018
  • De Andra Vlad

Remedii BIO pentru tenul și părul gras

Mulți dintre noi ne confruntăm cu problema excesului de sebum care ne dă mari bătăi de cap și care ne face să cheltuim mult timp și bani pentru a o ține sub control. Excesul de sebum se referă la...