c84b5ed46d198c535522290c66c75750.jpg

De ani buni, observatorulph.ro face publice sutele de sesizări venite din Ploieşti şi localităţile limitrofe. Aerul, uneori irespirabil, incidenţa cazurilor de cancer şi alte boli respiratorii, sunt motive întemeiate pentru a nu renunţa la toate demersurile pe care le putem întreprinde.

 

Pentru a înţelege îngrijorarea locuitorilor din această comunitate, vă spunem că doar în 2016, s-au înregistrat 169 de sesizări, iar în prima jumătate a anului 2017, au fost deja 43 de reclamaţii. La acestea adăugăm cele 700 de semnături ale une petiţii online, mediatizată de presa locală. Cifrele celor nemulţumiţi de indolenţa autorităţilor sunt mult mai mari, ţinând cont de faptul că foarte puţini se obosesc să îţi exprime problemele în scris. 

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, este băştinaşă. Pe cale de consecinţă, ne aşteptam să fie ceva mai "patrioată" şi să pară măcar preocupată, nu doar de conferinţele de presă de la ALDE. Până una-alta, primarul Adrian Dobre şi viceprimarul Cristian Ganea au primit o adresă, prin care au aflat despre numărul îngrijorător de sesizări ale situaţiei poluării. Li se solicită accesarea, în regim de urgenţă, a fondurilor europene, pentru aparatura necesară monitorizării corecte a calităţii aerului. Ar fi un prim pas pentru ca măcar să aflăm adevărul. Cu nedismulată silă, vă anunţăm că nu dăm doi bani pe cifrele prezentate de APM, unde sunt toate bune şi frumoase. Pentru că avem prostul obicei să ne informăm, am aflat că tocmai substanţele periculoase nu sunt monitorizate. Asupra acestui subiect promitem să revenim.