MGVkYzQyYzM1MzIyNDg3NjAxZDA5ZTVlMjY0NDhl.thumb.jpg

După ce ani buni s-a încăpățânat să construiască insule în mijlocul drumurilor naționale pentru așa zisă ”calmare a traficului”, în pofida numărului mare de accidente grave petrecute pe aceseta, CNAIR a luat o decizie radicală. Va opri realizarea insulelor iar pentru lucrările în derulare vor fi modificate proiectele astfel încât acestea să nu mai fie făcute.

 

”E clar că sunt construite prost. Într-adevăr, se pare că proiectul produce disconfort participanţilor la trafic, neobişnuiţi cu aceste măsuri care veneau tocmai să atenueze şi să nu creeze probleme. Acum sunt semnalate aceste lucruri (accidente grave - n.red.). De aceea conducerea CNAIR a luat decizia să stopeze proiectul, am comandat un audit de siguranţă rutieră care ne-a fost pus la dispoziţie. Pentru contractele care încă nu au început acestea vor fi sistate, pentru cele în derulare vor fi emise dispoziţii de şantier astfel încât să se corecteze aceste insule”, a declarat Ştefan Ioniţă, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor. 

Directorul CNAIR a precizat că acest proiect a început la recomandarea Băncii Mondiale şi a fost implementat pe suport tehnic aferent acestei investiţii, fiind avizat de Poliţia Rutieră. Însă numeroasele probleme create în trafic au determinat conducerea CNAIR să comande un audit de siguranţă rutieră care ”într-adevăr, susţine că trebuie făcute anumite modificări”. 

Citește continuarea pe Digi24.ro

 

Auto-moto
  • Duminică, 22 Octombrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Accident pe DN1A, la Cheia. Trafic îngreunat

Un nou accident rutier, în Prahova. Un autoturism a intrat în coliziune cu o cisternă încărcată cu lapte. Trei persoane au fost rănite, urmare a coliziunii unui autoturism cu o cisternă, pe DN1A, la...