amenzi_circulatie.jpg

Un șofer din Prahova, tras pe dreapta de polițiști, a vrut să scape de amenda pentru nepurtarea centurii de siguranță aruncând o bancnotă de 100 de lei pe scaunul din dreapta al mașinii de Poliție. Acum are dosar penal pentru dare de mită.

 

Comunicatul DGA:

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Prahova au fost sesizați de un polițist din cadrul unui Post de Poliție – I.P.J. Prahova cu privire la faptul că T.M., cu ocazia opririi în trafic pentru săvârșirea unei abateri la regimul circulației pe drumurile publice, i-a oferit o sumă de bani pentru a nu fi luate măsurile legale ce se impuneau.

În fapt, s-a reţinut că suspectul T.M. a fost depistat în trafic de un echipaj de poliție în timp ce conducea autoturismul proprietate personală fără a purta centura de siguranță. Cu ocazia controlului documentelor și a constatării abaterii, T.M, pentru a nu i se aplica sancțiunea contravențională, i-a oferit unuia dintre agenții de poliție o bancnotă care a fost aruncată în autospeciala de poliție. Pentru contravenția la regimul circulației pe drumurile publice săvârșită, suspectul a fost sancționat.

 

În cauză, a fost sesizată unitatea de parchet competentă, iar în urma activităților desfășurate sub coordonarea procurorului de caz, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de T.M., în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.