lykan.jpg

Cele mai scumpe mașini din lume reprezintă mai mult decât niște mijloace de transport. Sunt adevărate piese de artă și se încadrează într-un univers aparte unde nu există termene ca „practică” și „eficiență”. Aceste automobile reprezintă un stil de viață în sine.

 

Site-ul digitaltrends.com a alcăuit un top cu primele zece cele mai scumpe automobile din lume. Trebuie precizat că acestea sunt vehicule produse în serie, chiar dacă unele doar în câteva exemplare. Se spune că banii nu pot cumpăra fericirea, dar după ce vedeți această listă cu automobile s-ar putea să vă schimbați părerea.

Koenigsegg CCXR Trevita - 4,8 milioane de dolari

 

koni-trevita.jpg

Koenigsegg este prima pe listă cu modelul CCXR Trevita și o face ca fiind cea mai scumpă mașină de stradă produsă în serie. De ce așa de scumpă? Pentru că pe lângă performanțe remarcabile, mașina este plină de diamante... iar diamantele nu sunt ieftine.

Pentru Trevita, producătorul suedez a dezvoltat un nou exterior, denumit Koenigsegg Proprietary Diamond Weave, care implică acoperirea fibrelor de carbon cu o rășină impregnată cu praf de diamant. Nu putem nici măcar să înțelegem cât costă vopseaua.

Sub un finisaj perfect, se află un motor V8 de 4,8 litri cu o putere totală de 1.004 CP, ceea ce înseamnă că ar trebui să aibă puține probleme pentru a depăși pe autostradă. Până în acest moment au fost fabricate doar trei exemplare.

Lamborghini Veneno - 4,5 milioane de dolari

lambo.jpg

Otravă. Acesta este numele - tradus în spaniolă, desigur, pe care Lamborghini l-a ales pentru roadsterul Aventador modificat pe care îl vedeți în imagine. Acesta a fost construit pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a producătorului auto.

Citește continuarea pe digi24.ro

 

Monden
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Andra Vlad

Cele mai tari glume după furtuna care n-a fost

Mediul online a fost invadat de mesaje ironice la adresa autorităților care au luat măsuri fără precedent după instituirea codului portocaliu de vreme rea: închiderea școlilor, reducerea programului de lucru,...