probleme-masini-vara.jpg

Chiar dacă vara pare un anotimp relaxant pentru şoferi, specialiştii avertizează că problemele cu care s-ar putea confrunta un șofer, nu dispar odată cu iarna. Vor fi prezente, doar că în mare parte sunt diferite. Atenția pe care o acordați automobilului dumneavoastră trebuie să fie la fel de importantă ca și în sezonul rece. Iată zece probleme care vă pot da bătăi de cap în anotimpul cald.

 

Aer condiționat slab. Pot apărea probleme cu motorul suflantei și siguranțele care sunt responsabile de viteza ventilatorului. O proastă funcționare sau o cedare completă a acestora duce la lipsa aerului condiționat.

Probleme cu servodirecția. Veți observa aceste lucruri atunci când încercați să efectuați un viraj și simțiți că depuneți efort în manevrarea volanului. Acest lucru este grav. Mașina nu mai răspunde corect la manevrele dorite, mai ales cele rapide.

 

Un convertor catalitic defect. Funcționarea defectuoasă a acestei piese vă poate aduce amenzi considerabile în cazul unui control. Bujiile ar putea fi vinovate, astfel încât ar fi bine să vă asigurați că acestea funcționează corespunzător.

Bateria începe să dea semne de oboseală. Acumulatorul poate întâmpina probleme la temperaturi extreme, fie ger, fie caniculă. Verificați starea bateriei mai ales dacă plecați la drum lung.

Citește continuarea pe digi24.ro