High-Quality-1PCS-Mini-safety-hammer-font-b-car-b-font-life-saving-escape-hammer-window.jpg

În cazul unei răsturnări, care blochează ușile, șoferul își poate salva viața folosind dispozitivul din imagine. Iar dacă acesta este inconștient, poate fi salvat cu același dispozitiv de un alt șofer aflat la locul accidentului, înaintea sosirii echipajelor de urgență. Este vorba de un spărgător de geam care, din păcate, nu se numără printre obiectele obligatorii din mașină prevăzute de legislația rutieră, deși costă cel mult 50 de lei, putând fi cumpărat de AICI.

 

În România, șoferii sunt obligați să dețină în mașină o foarfecă cu ambele vârfuri boante, cu lama tăietoare pentru material textil tip postav gros, un dispozitiv intermediar pentru respirație gură la gură cu valvă unidirecțională sau filtru, doua perechi de mănuși de unică folosință, cel putin 6 ace de siguranță, o folie de supraviețuire izoterma care sa aibă dimensiunile 2,10 m x 1,60 m, și multe alte obiecte din trusa medicală.

Din dotările de supraviețuire lipsește însă un element important, obligatoriu în țările europene. Este vorba de un spărgător de geam ( Car Hammer Glass Window Breaker Auto), care poate avea diverse forme și care poate fi folosit în cazul în care șoferul rămâne captiv în mașină, mai ales când se răstoarnă. Acesta costă între 30 și 50 de lei și ar trebui plasat la îndemna șoferului pentru ca în caz de pericol să poată fi folosit rapid, înainte de izbucnirea unui incendiu auto. Din păcate, în tot mai multe accidente, șoferii nu mor din cauza impactului, ci pentru că nu pot ieși la timp din mașină înainte ca aceasta să ia foc. 

 

Citește și Uită ce ți-a spus instructorul auto! Poziția corectă a mâinilor pe volan NU este ”ora 10 și 10”!

Același dispozitiv poate fi folosit, ca și stingătorul auto, de martorii la accident, care pot extrage victimele din mașină până la sosirea salvatorilor (ISU, SMURD, Ambulanță), mai ales dacă acestea și-au pierdut cunoștința.

Mai multe despre importanța acestui dispozitiv, aprobat de toate instituțiile autorizate, și cum poți ieși din mașină în siguranță în urma unui accident rutier aflați dacă urmați cursurile Academiei Titi Aur, aflate pe DN 1B, la 33 km de Ploiești, spre Buftea. (detalii AICI). Tot de aici puteți cumpăra și spărgătorul de geamuri auto.

VIDEO Cum funcționează un spărgător auto de geam

Galerie FOTO Cum arată dispozitivul salvator ignorat de autoritățile rutiere

s-l300.jpg

4-in-1-Car-Safety-Hammer-Glass-Window-Breaker-font-b-Auto-b-font-font-b.jpg

$_57.jpg