aer-conditionat-masina.jpg

Pe timpul verii, aerul condiționat este foarte utilizat în mașină. Acesta poate fi, însă, extrem de periculos pentru sănătate. Dacă nu este curăţat cu regularitate şi folosit corect, acest aparat se transformă într-o bombă cu microbi şi bacterii extrem de periculoase. Mai mult, în timpul zilelor caniculare folosirea aerului condiţionat în maşină imediat ce te-ai urcat la volan poate duce la boli grave, precum cancerul, leucemia, afecţiuni ale rinichilor şi ficatului sau la avort spontan.

 

Vara bate la uşă, iar pe timpul zilelor caniculare, cei mai mulţi oameni folosesc în maşină aerul condiţionat. Deşi pare inofensiv, acesta poate fi foarte periculos pentru sănătate. Conform cercetărilor, tabloul de bord al mașinii, scaunele, AC, conductele, toate obiectele sunt din material plastic, iar, expuse la căldura de la lumina soarelui, emit benzen, o toxină care cauzează cancer. Benzenul este o substanță cancerigenă de mare impact, însă de prea multe ori nu dăm importanță mirosului de plastic încins din mașină.

Benzenul cauzează cancer la oase, anemie și reduce celulele albe din sânge. Expunerea prelungită poate provoca leucemie și crește riscul unor forme de cancer. Acesta poate provoca, de asemenea, avorturi spontane la femeile gravide. Mai mult, benzenul este o toxină care afectează rinichii și ficatul.

Citește articolul integral AICI