kminapoiii.jpg

Te-ai hotărât că este momentul să schimbi mașina, însă banii nu sunt suficienți pentru una nouă. Te duci în târg, cauți pe site-uri și găsești câteva opțiuni second hand. După aceea încep telefoanele și întâlnirile.

 

Mulţi dintre cumpărătorii de autoturisme second-hand îi găsesc abia după achiziţie "viciile ascunse". Iată ce ai de făcut atunci când mergi să cumperi o mașină second-hand.

Exterior

Primul pas la târg este cel legat de verificarea aspectului estetic al maşinii. Este obligatoriu ca inspecţia vizuală să aibă loc în cursul zilei, când maşina este expusă în lumină puternică şi i se pot observa toate eventualele detalii neconforme cu prezentarea.

 

Un pont ar fi să iei cu tine un magnet şi, unde vezi nuanţe diferite, dacă pui magnetul nu ar trebui să aibă o atracţie aşa mare, deoarece zona e acoperită de chit, de fibră, pentru că e reparată.

Motor

Următorul pas, spune specialistul, este să ne uităm sub maşină, acolo unde aceasta este parcată, pentru a vedea dacă sunt pete de ulei sau apă. Apoi ne uităm sub capotă, la motor. Nu trebuie să fii un expert sau mecanic, te uiţi la fel să nu fie scurgeri, să nu fie fire improvizate, chestiuni improvizate, lipite cu scotch, capsate. Motorul trebuie să fie curat.

 

Citește articolul integral AICI