masini-parcate-nereguilamentar.jpg

Dacă ai un bolid cu mulți cai putere se pare că nu este nevoie să dai explicații atunci când îți lași mașina parcată fix pe trecerea de pietoni. Așa s-a întâmplat și la Ploiești, pe strada Bobâlna.

Un ploieștean a transmis o fotografie la redacție, exprimându-și totodată dezamăgirea că, din păcate, mulți dintre șoferii care parchează neregulamentar nu sunt sancționați asa cum legea prevede.

„Este practic o modă acum la Ploiești să parchezi neregulamentar, pentru că oricum nu pățești nimic. Problema este că sunt zeci de străzi în Ploiești unde circulația s-a transformat, fără voie, în artere cu sens unic din cauza mașinilor parcate și pe o parte, dar și pe cealaltă a străzii. Nimeni nu face nimic. În alte țări astfel de contravenții se sancționează aspru. La noi este valabilă teoria „lasă că merge și așa”, s-a plâns cetățeanul care ne-a mărturisit că din cauza mașinilor parcate anapoda, unele chiar pe trecerea de pietoni, ploieștenii pietoni sunt nevoiți să se expună unor riscuri majore și să circule pe stradă, nu pe trotuar.

 

Parcarea sau staționarea mașinilor pe trecerea de pietoni este considerată contravenție și se sancționează cu amendă.

Ploieștenii ne pot trimite fotografii cu mașinile parcate neregulamentar pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..