se-inmultesc-camerele-video-de-rovigneta-nimeni-c993917581c48dbc53-940-0-1-95-1-636x400.jpg

Observatorulph.ro a adus în atenţie situaţia unui ploieştean executat silit de Serviciul Public Finanţe Locale, pentru o amendă de la CNADNR, deşi vânduse autoturismul în urmă cu cinci ani. (ştirea aici)

 

Sunt foarte multe astfel de cazuri ale românilor care, deşi şi-au vândut maşina cu bună-credinţă, primesc amenzi pentru rovinietă de la CNADNR, sau pentru parcări neregulamentare. Şi cei "înregistraţi" de aparatele radar trebuie să demonstreze că nu au condus ei. Dacă cel care a cumpărat maşina şi nu a înmatriculat-o pe numele lui în cele 30 de zile legale, nu este de găsit sau a înstrăinat-o la rândul său, tot ce trebuie să faceţi este să vă adresaţi Serviciului permise şi înmatriculări cu o cerere scrisă, în care să specificaţi faptul că nu vă mai aflaţi în posesia acelui vehicul. La cerere trebuie ataşat şi contractul de vânzare cumpărare, dar şi o adeverinţă eliberată de finanţele locale, care atestă că maşina a fost radiată fiscal de pe numele dumneavoastră. Poliţiştii vor modifica astfel în baza de date, menţionând că vehiculul ca înstrăinat către noul proprietar.

Poate că nu este tocmai comod să mai faceţi un drum în plus, dar cu siguranţă veţi fi scutit de altele mult mai costisitoare, în încercarea de a vă proba nevinovăţia prin tribunale. Încercaţi doar să vă imaginaţi că maşina, al cărei proprietar nu mai sunteţi, poate fi implicată în comiterea unei infracţiuni, nu doar în banalele contravenţii pentru rovinietă sau parcări neregulamentare.