deal-v13818354662.jpg

În acestă perioadă, în Prahova, mai ales în zona de munte, sunt așteptate ninsori importante cantitativ. Șoferii riscă amenzi și producerea unor accidente dacă circulă cu anvelope de vară.

Astfel, dacă pe drumurile naționale drumarii promit că vor interveni cu materiale antiderapante, pe cele secundare este posibil să circulați pe zăpadă și chiar gheață pe timpul nopții în special.

 

Ninsori așteptate la Ploiești. Prognoza meteo pentru trei zile

Dacă v-ați schimbat anvelopele de iarnă cu cele de vară ar fi bine să evitați să mergeți cu mașina pe drumurile unde ninge pentru că există riscul producerii unor accidente sau să fți amendați de poliția rutieră. Cel mai bine, înainte de a pleca de acasă, consultați starea drumurilor pe cnadnr.ro sau la centrul infotrafic. 

Drum închis în Prahova din cauza zăpezii

Potrivit specialiștilor, anvelopele de iarnă sunt proiectate pentru a fi folosite la temperaturi sub 7 grade Celsius. În schimb, cele de vară au un compus care oferă aderență cea mai bună la temperaturi de peste 8 grade.

UDATE Până în prezent, polițiștii rutieri prahoveni nu au aplicat sancțiuni pentru folosirea anvelopelor necorespunzătoare pe drumurile publice.