ETILOTEST.jpg

Aproape 600 de șoferi au fost verificați cu aparatul etilotest de polițiștii rutieri pe drumurile din Prahova în perioada sărbătorilor de Paște, mulți dintre ei picând testul.

Detalii aici: Șoferi bauți și fără permis. Peste 450 de amenzi și 51 de permise reținute în Prahova

De cele mai multe ori, șoferii prinși cu alcoolemie invocă tot felul de motive pentru a scăpa de amendă sau, în cazuri mai grave, de dosar penal. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Iată cele mai penibile scuze auzite de polițiștii rutieri:

Am mâncat o salată și am pus mai mult oțet
Mi-a fost poftă de castraveți în oțet. Vă jură că nu am băut alcool!
A fost ziua soției și am mâncat bomboane cu coniac
Sunt răcit și am băut sirop de tuse

Atât poliţiştii, cât şi medicii legiști susțin că dacă aparatul Drager arată o alcoolemie mai mare de 0,00 alcool în aerul expirat, atunci înseamnă că şoferul a băut înainte de a se urca la volan.

„Nu există o cantitate atât de mare de alcool în salate sau în dulciuri încât să iasă la aparat. În plus, experienţa ne-a dovedit că alcoolemia constatată în aerul expirat se confirmă la testele de sânge”, susține un șef din Poliția rutieră citat de cugetliber.ro 

 


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Marți, 18 Decembrie 2018
  • De Mihai Popescu

Starea victimelor accidentului de la Păulești

Marți dimineață, ISU Prahova a fost solicitat să intervină, prin numărul unic de urgență 112, la un accident rutier dintre doua autoturisme produs pe DJ 102, în Păulești. În urma impactului, o...