soferi-batrani.jpg

O jumătate de milion de români au peste 70 de ani şi deţin permis de conducere. Doar că nu toţi sunt apţi pentru a şofa, spun medicii. Faptul că permisul se schimbă o dată la zece ani, le dă dreptul să iasă în trafic, deşi au probleme serioase de sănătate care în mod normal i-ar împiedica să mai conducă. Doctorii le recomandă să îşi facă analize mai des, dar sfaturile sunt de multe ori ignorate. Cei mai mulţi vin la cabinete doar când le expiră carnetul auto. De aici şi pericolul la care se expun ori îi expun pe alţii. 

 

Bărbatul surprins de Digi24 are nevoie de câteva minute pentru a parcurge o distanţă de doar câţiva metri. Se sprijină atât în baston, cât şi de un autoturism parcat. Cu toate acestea, nu ocoleşte autoturismul, ci se urcă la volan, spre uimirea celorlalţi şoferi.

Principala cauză a accidentelor produse de şoferii de peste 70 de ani este neacordarea de prioritate pietonilor.

 

„Scade capacitatea de reacţie, apar tulburări de memorie, de atenţie”, a explicat Anca Diţu, medic specialist psihiatru.

„Într-o intersecţie poate să apară o ambulanţă. Întâi o auzi şi apoi o vezi, dacă o vezi în ultimul moment... Odată cu înaintarea în vârstă scade şi auzul şi văzul”, a adăugat Diana Fârtat, medic specialist ORL.

Citește continuarea pe digi24.ro

 

Național
  • Miercuri, 20 Septembrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

România, campioană la informatică

Prima ediţie a Olimpiadei Europene de Informatică a confirmat că în România se pregătesc unii dintre cei mai buni IT-işti din lume. Elevii români au obţinut o medalie de aur şi trei de argint. La...