8-actu-foto2-2col-7cmadfg.jpg

Dacă îi avertizați cu farurile pe șoferii din sens opus că îi așteaptă radarul după curbă riscați o amendă de 290 de lei.

 

Întâlniţi în drumul vostru un echipaj de Poliţie, este radar pe sensul celălalt de mers, iar oamenii legii abia îi aşteaptă pe vitezomani ca să-i tragă pe dreapta. Brusc, aceştia frânează şi conduc în limita legală, după ce i-aţi avertizat cu flash-uri. Sunteţi pasibili de amendă! Legea le permite agenţilor să vă sancţioneze pentru că aţi folosit luminile aiurea.

Cum aleg polițiștii mașinile pe care la trag pe dreapta

”Este vorba despre articolul 108 din Codul Rutier, capitolul VII-răspunderea contraveţională, care spune că folosirea incorectă a luminilor de drum la întâlnirea cu un autovehicul şi tractor agricol sau forestier care circulă din sens opus se sancţionează cu două puncte de penalizare, adică cu 290 de lei. Iar flash-urile sunt introduse aici, pentru că se consideră că deranjează alţi participaţi la trafic. Şi s-au dat destule amenzi pentru astfel de abatere”, declară surse din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ifov.
sursa: click.ro