razie rutiera222

Șoferii trași pe dreapta de polițiștii prahoveni nu încetează să ne surprindă. Fie că sunt băuți, au ITP-ul expirat de ani buni, au permisul de conducere suspendat, sau mai rău, nu posedă unul, la un moment dat aceștia s-au întrebat ”Cum m-a oprit tocmai pe mine?”. Ei bine la întrebarea asta nu vom găsi niciodată un răspuns exact însă vă propunem să țineți cont de următoarele aspecte când vă urcați la volan și întâlniți pe șosea un echipaj al Poliției Rutiere.

 

Nu conduceți un autovehicul pe drumurile publice dacă ați consumat băuturi alcoolice, dacă nu aveți toate actele în regulă sau dacă aveți permisul suspendat.

Cum opresc polițiștii mașinile ”la filtru”?

 

Cu toate că șoferii se atenționează între ei încă de la o distanță considerabilă că pe drumul pe care circulă se face o razie rutieră, de cele mai multe ori aceștia nu păcălesc legea dacă nu sunt în regulă.

O simplă grimasă, decizia de a schimba banda sau direcția de deplasare la vederea polițiștilor rutieri îi face pe aceștia să aibă suspiciuni asupra conducătorilor auto.

Totodată mașinile înmatriculate în alte țări și care din punct de vedere tehnic și estetic nu corespund normelor în vigoare reprezintă pentru polițiștii rutieri ”o pradă ușoară”.

 

Nu sunt scăpați din vedere nici șoferii care conduc mașini înmatriculate în alte județe. Aceștia de cele mai multe ori sunt trași pe dreapta la ore târzii, în localități din Prahova care nu au nicio legătură cu ruta spre domiciliul lor.

Taximetrist din București, băut și cu permisul suspendat, prins la Băicoi

Pe de altă parte, frânarea bruscă la momentul întâlnirii cu autospeciala rutieră dă polițiștilor indicii cu privire la un stil de șofat agresiv.

 

Poliția Rutieră Prahova este dotată de aproximativ un an cu un radar TruCAM (pistol) care a făcut sute sau poate mii de ”victime” printre șoferii vitezomani.