aglomeratie-inmatriculari.jpg

Chiar dacă încă din 30 mai 2016, prahovenii, persoanele fizice și juridice, pot face rezervări pentru înmatriculările auto, măsură luată pentru reducerea timpului la ghișee, în fiecare dimineață la sediul IJP Prahova este aglomerație.

Una dintre cauzele care au generat un număr crescut de înmatriculări o reprezintă eliminarea taxei de mediu. De frică să nu cumva Guvernul să revină cu o nouă propunere, mulți prahoveni s-au grăbit să-și înmatriculeze mașinile, astfel încât să evite noi posibile cheltuieli. Pe de altă parte, trebuie spus că în ultimii ani numărul autoturismelor second-hand, achiziționate din țări precum Ungaria, Germania ori Olanda a crescut semnificativ.

 

Citește și: Ce spune Prefectura Prahova despre aglomerația de la Înmatriculări

„În fiecare dimineață este aceeași problemă cu aglomerația. Am venit și săptămâna trecut și era aceeași situație. Astăzi m-am învoit de la muncă și sper să rezolv problema. Vreau să iau numere roșii. Văd că nu s-au făcut liste ca în alte județe și sper să se țină cont de ordinea în care am venit”, ne-a mărturisit una dintre zecile de persoane care au venit de la primele ore la sediul IJP Prahova.

Citește și: Bătaie de joc. Coada de la înmatriculări se întinde pe trotuarul străzii Vasile Lupu. UPDATE

Pe de altă parte ar mai fi un aspect pe care puțini l-au luat în calcul: spațiul insuficient pentru ghișeele de la Serviciul de Înmatriculări. Acest serviciu aparține de Prefectura Prahova și practic spațiul este pus la dispoziție de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova. 

 

Oamenii spun că după eliminarea bonurilor de ordine, cozile din fața sediului IJP Prahova s-au format la ghișeele Serviciului de Înmatriculări, din interiorul clădirii.

cozi-inmatriculari.jpg

lume-inmatriculari.jpg