service1_58968900_37405800.jpg

Societăţile de asigurare trebuie să plătească, potrivit legii, daunele cauzate de un şofer în zece zile, în baza asigurării de răspundere civilă auto (RCA). În practică, acest termen nu este respectat decât parţial, potrivit datelor Autorităţii de Supreveghere Financiară, iar o daună a fost plătită şi după 500 de zile. Iată cine plăteşte cel mai repede şi cine plăteşte cel mai greu.

 

Cea mai mică durată medie de plată a dosarelor de daună a fost înregistrată de societatea Omniasig VIG SA, respectiv 3,15 zile/dosar, această societate înregistrând și cel mai mare procent de dosare plătite în termenul legal de 10 zile, respectiv 98,49%, potrivit datelor ASF, valabile pentru primul semestru al anului trecut.

La polul opus, cea mai mare durată a mediei de plată pentru dosarele RCA a fost constatată la societatea City Insurance SA, respectiv 69,37 zile, această societate având și cel mai mare procent al dosarelor de daună achitate într-un termen mai mare de 10 zile, respectiv 84,27%, păstrându-și astfel poziția din analiza efectuată pentru dosarele plătite în semestrul II din 2015, spune ASF.

 

Citește articolul integral pe ECONOMICA.net