rovinieta-camera.jpg

Începând cu această lună, șoferii pot achita contravaloarea rovinietei prin intermediul unui SMS. 

 

Comunicatul CNAIR:

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informeaza clienții

  • TELEKOM ROMANIA COMMUNICATIONS
  • TELEKOM ROMANIA MOBILE COMMUNICATIONS
  • VODAFONE ROMANIA
  • ORANGE ROMANIA

 

că împreună cu operatorii de telefonie mobilă mai sus menționați au fost implementate modalitățile tehnice de interconectare pentru achitarea rovinietelor pentru noile categorii de vehicule. Acestea au intrat în vigoare de la începutul lunii martie 2017, odată cu aplicarea prevederilor Legii nr.221/2016, pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

Astfel, utilizatorii rețelei de drumuri naționale din România, deținători de cartele SIM ai operatorilor de telefonie specificați, pot achita rovinieta prin SMS pentru toate categoriile de vehicule prevăzute în Anexa nr.1 la Ordonanța Guvernului nr.15/2002, cu modificările și completările ulterioare.

 

Tarifele aplicate de către operatorii de telefonie mobilă, odată cu realizarea posibilității de achitare a tarifului de utilizare pentru noile categorii de vehicule, sunt:

Un exemplu de tranzacție finalizată cu succes, pentru care se emite rovinieta prin intermediul SMS este:

Dacă vehiculul are numărul de înmatriculare B54AJV, este autoturism și doriți în data de 21.02.2017 să achitați o rovinieta, pașii sunt următorii:

  1. veți trimite la 7500 un SMS cu textul B54AJV A
  2. veți primi un SMS cu textul “Vrei rovinieta cat.A (autoturism)-7zile, pt. B54AJVL tarif 3 EUR. Cost total X.XX EUR+TVA. Trimite DA pt. confirmare.”
  3. veți trimite la 7500 un SMS cu textul “DA”
  4. veți primi un SMS cu textul “A fost emisă rovinieta ………….. categoria A, pentru vehiculul B54AJV, valabilă până la 27.02.2017, ora 23:59:59. Detalii valabilitate rovinieta: www.cnadnr.ro”

 rovinieta tarif sms

Atentie!

Prin intermediul SMS, tariful de utilizare se achită numai pentru vehiculele înmatriculate în România, în funcție de tipul vehiculului și doar pentru perioada minimă de utilizare, data și ora de început a valabilității rovinietei fiind data și ora confirmării de către operatorul de telefonie mobilă a taxării tranzacției.