ncheta-maternitate-bebelus-mort.jpg

Familia bebelușului care a decedat la Maternitatea Ploiești a depus luni plângere la Colegiul Medicilor, fiind depuse inclusiv toate documentele în acest sens.

„Biroul Executiv al Colegiului Medicilor se va întruni mâine și va analiza plângerea venită din partea părinților bebelușului care a decedat la maternitatea din Ploiești. În acest caz va demara o anchetă care se va soluționa cu o decizie”, a declarat pentru Observatorulph.ro Simona Schnelbach, președintele Colegiului Medicilor Prahova.

Citește și: Scandal la Maternitatea Ploiești, după ce a murit un bebeluș

Această decizie va fi înaintată la Comisia de Jurisdicție, potrivit Simonei Schnelbach, care va avea o propunere pentru Comisia de Disciplină. La rândul său Comisia de Disciplină va ancheta cazuk și poate solicita documente suplimentare. În cadrul anchetei vor fi audiați atât medicii, care vor da o declarație, cât și membrii familiei care au depus plângerea, 

Citește și: Drama părinților bebelușului mort la maternitatea din Ploiești: suntem tratați precum câinii!

În termen de 15 zile de la soluționarea cazului, petentul poate depune contestație la Colegiul Medicilor Prahova, contestație care va fi transmisă la București, unde va fi reluată întreaga procedură de anchetă.

Citește și; Dezvăluiri: ”Era să-mi pierd copilul la maternitatea din Ploiești!”