microbuz-amenda.jpg

Polițiștii au amendat șoferul unui microbuz care efectua transport regulat special de persoane, pe ruta Iordăcheanu –Urlați, pentru care transportatorul nu deținea licență de traseu pentru tipul de transport efectuat. Sancțiunea s-a ridicat la 9.000 lei.

 

 Comunicatul IPJ Prahova:

         Polițiști ai Biroului Drumuri Naționale și Europene au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, cu precădere  pentru verificarea modului în care se efectuează transportul public de persoane și cel de mărfuri.

 

Au fost aplicate 148 de sancțiuni contravenționale (55 pentru depășirea vitezei legale, 48 pentru abateri privind transportul de mărfuri, 11 pentru nereguli referitoare la transportul de persoane etc.), în valoare totală de 35.260 lei.

Ca măsuri complementare a fost reținut un permis de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare auto.

Citește și Controale la microbuze în Ploiești. Amenzi pentru transport ilegal de călători

Astfel, în timp ce acționau pe raza localității Urlați, polițiștii au oprit un microbuz care efectua transport regulat special de persoane, pe ruta Iordăcheanu –Urlați, pentru care transportatorul nu deținea licență de traseu pentru tipul de transport efectuat.

În cauză, operatorul de transport rutier a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 9000 lei, totodată fiind dispusă reținerea atât a  plăcuţele cu numerele de înmatriculare cât şi a certificatului de înmatriculare, cu propunere de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului.

         Și polițiștii Biroului Rutier Ploiești au desfășurat o acțiune similară.

         Pentru neregulile constatate au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.890 lei. Ca măsuri complementare au fost reținute două permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare auto.