accident iasi

Un accident mortal surprins de camerele de supraveghere in Iasi arata cat de mica este uneori distanta dintre viata si moarte. Atentie: Imaginile din timpul accidentului si inregistrate ulterior sunt socante! Aparent, ambele victime ale acestui cumplit accident rutier, nu purtau centura de siguranta – cel mai eficient sistem de siguranta existent in orice masina.

 

 

O masina Dacia Logan de culoare rosie/visinie porneste de la semafor, aparent pe culoarea verde a acestuia, patrunde in intersectie pentru a vira, regulamentar, la stanga, iar in acel moment un Audi A4 care circula cu viteza mare pe linia de tramvai patrunde in intersectie si loveste din plin Dacia Logan, fix in portiera soferului.

 

Accidentul a avut loc in Iasi, in data de 4 februarie 2017, in zona Podu Ros.

Masina Dacia Logan era condusa de o femeie de varsta a doua, iar in dreapta se afla sotul acesteia, avad si el o varsta apropiata. Modelul Audi A4 era condus de barbat de 30 de ani.

Pe victime nimeni si nimic nu le mai poate aduce inapoi. Cu pretul vietii lor, sa analizam imaginile si sa vedem ce putea fi facut pentru ca tragedia sa fie mai mica sau chiar inexistenta. Sa ne punem in locul celor implicati direct.

In primul rand, nu conduceti cu viteze foarte mari in oras si nu treceti pe culoarea rosie a semaforului! Actul soferului cu Audi intra, din punct de vedere moral (cel putin), la categoria “comportament criminal”. Una este sa virezi la dreapta pe rosu, cu viteza mica, avand verde intermitent. Sau chiar rosu, na! Alta este sa intri ca o ghiulea, pe rosu, intr-o intersectie. Sper ca, daca cineva care a facut asta vreodata citeste aceste randuri, sa-i multumeasca lui Dumnezeu ca este inca in viata si ca n-a omorat pe nimeni. Si sa nu mai faca asa ceva niciodata in viata lui!

Acum victimele. Din imaginile filmate de martorii oculari, aparent, niciuna dintre victime nu purta centura de siguranta. Incepand cu 0:35 se poate vedea cum femeia de la volan este efectiv imprastiata pe bord, iar barbatul din dreapta are o mana scoase pe geam (in urma impactului), iar pe haina lui deschisa la culoare nu se vede urma de centura de siguranta.

Soferita probabil ar fi murit oricum, impactul fiind foarte violent. Dar pasagerul din dreapta avea unele sanse sa scape, ce-i drept, ranit, din acest accident cumplit. Centurile de siguranta le-ar fi retinut corpurile pe pozitie.
Citește continuarea pe 0-100.hotnews.ro
Atenție, VIDEO cu impact emoțional!

 

 

 

Auto-moto
  • Duminică, 24 Septembrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Accident în Câmpina - două persoane rănite

Nicio zi fără accidente în Prahova. Două autoturisme au intrat în coliziune, în Câmpina. Accidentul s-a produs pe strada Griviței, la intersecția cu Bulevardul Culturii, din orașul Câmpina. În...