camera rovinieta

Amenda pentru conducătorii auto, care nu deţin o rovinietă şi care sunt depistaţi cu camerele video, se prescrie în termen de opt luni dacă şoferul nu primeşte contravenţia de la Compania Naţională de Administrate a Infrastructurii Rutiere. Mai mult, şoferii pot fi amendaţi doar o singură dată, în cele opt luni, dacă circulă fără rovinietă.

 

Conform legii, şoferul prins fără rovinietă poate fi amendat o singură dată până în momentul transmiterii procesului verbal de constatare a contravenţiei. „Conducătorii auto prinşi fără rovinetă nu pot fi amendaţi de mai multe ori pentru aceeaşi faptă. Conform legii, angajaţii Centrului de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică – CESTRIN au şase luni la dispoziţie pentru a scoate amenda din aparat după care încă 60 de zile pentru trimite procesul verbal de constatare a contravenţiei şoferului prins fără rovinietă. În toată această perioadă, şoferii nu pot fi amendaţi de mai multe ori la rând”, ne-au explicat reprezentanţii CNAIR.

Noile tarife pentru rovinietă. Intră în vigoare din 20 ianuarie!

 

În prezent, amenda pentru lipsa rovinietei este între 250 şi 4.500 de lei, în funcţie de tipul vehiculului. Dacă amenda contravenţională se achită în termen de cel mult 48 de ore de la data comunicării procesului verbal de constatare a contravenţiei şi a înştiinţării de plată, contravenientul poate achita jumătate din valoarea amenzii.
Citește articolul integral pe capital.ro