cauciucuri iarna

Anul acesta legea nu va mai obliga sa aveti patru anvelope identice la masina sau doua identice pe aceeasi axa, dar mecanicii nu sunt de acord cu aceasta modificare.

 

Catalin Stoica, director operational retea auto: "In momentul de fata, poti avea patru anvelope diferite ca si marca si profil - fapt ce poate duce la incidente grave. Ganditi-va ca o anvelopa pe partea stanga fata cu un indice de franare A si pe drepata D - sa zicem - cand pun frana, anvelopele vor avea o distanta diferita de franare. In momentul acela, masina va avea o traiectorie total anapoda!"

Legea le interzice soferilor sa circule pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei fara cauciucuri speciale de vreme rea.

 

Atentie, in lege nu este trecuta o perioada anume din an, ci este mentionata doar starea drumului. Asta inseamna ca in cazul in care Politia va prinde fara cauciucuri de iarna in lunile friguroase, dar soseaua este uscata nu are dreptul sa va amendeze. Dar va poate interzice continuarea drumului daca in fata exista portiuni cu gheata sau zapada. Iar daca derapati pe gheata, polei sau zapada si nu aveti cauciuri de iarna amenda ajunge pana la 2.500 de lei.
Citește articolul integral pe stirileprotv.ro