radar

Temă interesantă pentru toţi şoferii: cine poate să dea amenda pentru depăşirea vitezei? Poliţiştii care fac înregistrarea video sau colegii lor care află prin staţie pe cine să oprească? Decizia va fi luată de judecătorii de la Înalta Curte şi va obliga poliţiştii să se conformeze după ce va fi publicată în Monitorul Oficial. Problema a fost ridicată de un şofer care a cerut justiţiei să se pronunţe în acest caz.

 

Chestiunea amenzilor pentru viteză a ajuns în atenţia instanţei supreme după o sesizare făcută la Tribunalul Caraş Severin de un avocat.

El a contestat o amendă de circulaţie pe motiv că nu poate să fie sancţionat de un poliţist care nu a văzut cu ochii lui înregistrarea ce dovedeşte că a depăşit viteza legală. Asemenea practici sunt frecvente la Poliţia Rutieră: echipajul care are aparat de măsură anunţă prin staţie colegii ce maşină trebuie să oprească.

„În materie de radar sunt două condiţii esenţiale: acel radar să fie omologat de către instituţiile abilitate, iar agentul constatator să aibă pregătirea necesară şi să facă dovada în acest sens”, spune Horaţiu Costea, avocat, iniţiatorul sesizării.

 

Citește continuarea pe digi24.ro