toyotaa

Grupul auto japonez Toyota Motor Corp a anunțat miercuri că va rechema în service aproximativ 5,8 milioane de autovehicule vândute la nivel mondial din cauza unei posibile probleme la airbag-urile produse de Takata Corp, transmite Reuters.

 

Acțiunea vizează aproximativ 1,16 milioane vehicule vândute în Japonia, aproximativ 1,47 milioane autovehicule vândute în Europa și aproximativ 820.000 de autovehicule vândute în China. Retragerea include modelele Corolla și Vitz, un hatchback care în străinătate este comercializat sub numele Yaris, produse în perioada mai 2000 — noiembrie 2001 și aprilie 2006-decembrie 2014. Vehiculele sunt echipate cu un airbag care prezintă riscul de explozie.

Airbag-urile cu probleme produse de firma japoneză Takata Corp au provocat decesul mai multor persoane, declanșând cea mai mare rechemare în service din istoria industriei auto, conform agerpres.

Reamintim, filiala germană a BMW din Coreea de Sud recheamă 23 de modele de mașini după ce au fost constatate defecțiuni în ceea ce privește dispozitivul de control al emisiilor, conform oficialilor guvernamentali citați de agenția Yonhap.

 

sursa: realitatea.net