descoperire

O noua descoperire arheologica a fost facuta in Prahova. Un mormant vechi de 5.000 de ani este cercetat minutios in aceste zile de specialistii Muzeului de Istorie si Arheologie din Ploiesti.

 

Ramasitele au fost gasite la cateva sute de metri de soseaua de centura a orasului. Cel al carui mormant a fost deschis pare a fi un barbat ce purta la gat podoabe de cupru si scoici, semn ca era o persoana importanta .

Ramasitele au fost gasite joi in timpul unor lucrari de constructie la un parc industrial de la iesirea din Ploiesti. Arheologii au motive sa creada ca osemintele vechi de 5.000 de ani apartin unei personalitati de la inceputul epocii bronzului.

Alin Franculeasa, arheolog: "Era un persoanaj important pentru comunitatea din care facea parte. Are un colier, nu sunt foarte dese colierele astea realizate din cupru si mai multe perle din scoica. "

 

Lucrarile la parcul industrial unde au fost descoperite ramasitele au fost suspendate pana cand ultimele oseminte stravechi vor scoase din pamant si inventariate de arheologi.

Citește articolul integral pe stirileprotv.ro